IZBORNA UTRKA

Kataloški br.: 106013
 
Proizvod je na zalihi.
Cijena 99,00 kn   |  Klupska cijena 99,00 kn

Opis

Prva politička društvena igra u Hrvatskoj

Društvena igra na ploči ‘Izborna utrka’ vodi igrače putovima političke hijerarhije od kuhanja kave i odlaska po gablece do svrgavanja šefa stranke i osvajanja vlasti u lokalnoj samoupravi.

U ‘Izbornoj utrci’, društvenoj igri na ploči, dva do četiri igrača bore se za pobjedu na izborima za lokalnu samoupravu na duhovit način, bez prozivanja ili favoriziranja neke stranke ili pojedinca. Mogu birati političku opciju, stvarati neprijatelje i ulaziti u koalicije, ali i naučiti kako se na ovdašnji način postaje šef lokalne samouprave ili gradonačelnik. Stranačka hijerarhija kreće od kuhanja kave i odlaska po gablece do svrgavanja šefa stranke te osvajanja vlasti u lokalnoj samoupravi.

U svijetu, a osobito u SAD-u, postoji tradicija izdavanja političkih igara. Gotovo o svakom američkom predsjedniku izdana je bar jedna igra, a rekorder s desetak igrica je predsjednik John F. Kennedy. Najstarije takve igre datiraju još iz 19. stoljeća - ‘Election’ (1896) i ‘Politics’ (1900). Tematski imaju različite podvrste, a jedna od njih, kojoj pripada i ‘Izborna utrka’, politička je satira kojom se na duhovit način objašnjava politički utjecaj na društvo.

‘Izborna utrka’ nalazi se u kartonskoj kutiji, a sadrži kartonsku ploču, papirnate kartice, osam plastičnih figurica, plastične žetone i plastičnu kockicu za bacanje. 

POJEDINOSTI

Širina
260
 
Visina
260
 
Debljina
45
 
Stanica u katalogu
68
 
ISBN/EAN:
3857500038111
 
 
 
 
Na vrh ^
 
 
 
 
Znate li da je vaša inačica preglednika Unknown zastarjela?
 
Vaš preglednik je:
 
Unknown, inačica 0.0.
 
Da bi vaše korisničko iskustvo prilikom posjeta našoj stranici bilo zadovoljavajuće, preporučujemo vam da ažurirate trenutačnu inačicu preglednika ili instalirate neki drugi preglednik. Popis najpopularnijih preglednika možete naći u nastavku.
 
Jednostavno kliknite na jednu od ikona i doći ćete do stranice s koje možete skinuti noviji preglednik.