DUNAV

PAVAO PAVLIČIĆ
Kataloški br.: 108977
 
Proizvod je na zalihi.
Cijena 99,00 kn   |  Klupska cijena 79,00 kn

Opis

Prekrasni memoarski zapisi - jedno od ponajboljih autorovih djela!
 
Recepcija memoarskog zapisa Dunav, u godini prvog objavljivanja 1983. (tri godine prije Dunava Claudija Magrisa) iznenadila je i samog autora. O Dunavu nisu čitali samo stanovnici njegova rodnog grada. Hvalili su ga i oni koji o Dunavu nisu ništa znali, ali su ga zavoljeli kroz Pavličićevo pisanje o rijeci uz koju se smjestio i Vukovar. Pavličićevu pismu divili su se i oni kritičari koji do tada o njemu nisu pisali.

Danas nam se može činiti kako je Pavličić osjetio, ili pogodio, pravi trenutak kazivanja o Dunavu. Devet godina poslije (1992.) Dunavu je pridružen dodatak pod naslovom P. S. Sedam vukovarskih razglednica. U Razglednicama se pripovjedač pozicionira u središte zapisa i više nije samo zaljubljeni promatrač. Kako Vukovarci stoje sa sjećanjima, na koji način vukovarske rijeke postaju metafora grada, samo su neke od tema koje je Pavličić tada postavio. Tekstom je ponudio i rješenje, i utjehu; upravo ono što je Vukovarcima u tom trenutku, ali i u godinama i desetljećima kasnije, bilo najviše potrebno. Zapisano će preživjeti nekorektne povijesne interpretacije i sačuvati grad za one koji su na njega, poznavajući ga, zadržali pravo.

Uz novo izdanje Dunava donosimo i autorov tekst Tlapnja uspomene; zapis u kojem autor ispovijeda kako su nastajali njegovi memoarski tekstovi - tako i Dunav - koje struka najčešće olako naziva autobiografskima.  

POJEDINOSTI

Stranice
244
 
Uvez
MEKI
 
Širina
140
 
Visina
200
 
Debljina
20
 
Zbirka
BIBLIOTEKA HRVATSKIH PISACA
 
Stanica u katalogu
26
 
ISBN/EAN:
9789531420266
 
 
 
 
Na vrh ^
 
 
 
 
Znate li da je vaša inačica preglednika Unknown zastarjela?
 
Vaš preglednik je:
 
Unknown, inačica 0.0.
 
Da bi vaše korisničko iskustvo prilikom posjeta našoj stranici bilo zadovoljavajuće, preporučujemo vam da ažurirate trenutačnu inačicu preglednika ili instalirate neki drugi preglednik. Popis najpopularnijih preglednika možete naći u nastavku.
 
Jednostavno kliknite na jednu od ikona i doći ćete do stranice s koje možete skinuti noviji preglednik.