Info
Kategorije
0
0,00kn
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Savjetnici / 

ILUSTRIRANI LEKSIKON JOGE

 
 
 
ILUSTRIRANI LEKSIKON JOGE
ILUSTRIRANI LEKSIKON JOGE
ORLIĆ DOMAGOJ
Kataloški br.: 111633
Cijena: 99,00 KN
Klupska cijena: 89,00 KN
Opis
Pojedinosti
Mišljenja

Sve o jogi na jednome mjestu

 

Ovo je prvi leksikon joge na hrvatskom jeziku, koji sadrži oko 1.300 natuknica i više od 300 ilustracija. Namijenjen je najširem krugu čitatelja kao prva ili osnovna informacija o jogi, ali ga, naravno, mogu koristiti i revni praktikanti te učitelji joge, kojima može poslužiti kao podsjetnik ili pomoć u boljem snalaženju u vrlo obimnoj i često teško prohodnoj literaturi o jogi. Glavna zamisao bila je ponuditi kratko, jasno i što točnije objašnjenje svega što je bitno za razumijevanje smisla i svrhe hinduističke joge, odnosno kroz pažljiv odabir temeljnih pojmova i što sveobuhvatnije pokriti i širinu i dubinu ove vrlo složene tematike. U ovom leksikonu obrađeni se svi najvažniji pojmovi i prakse kako ortodoksnog hinduizma, tako i tantrizma kada je riječ o jogi. Te su dvije glavne struje indijske duhovnosti i religioznosti u najvećoj mjeri oblikovale razvoj joge kao univerzalnog praktikuma koji omogućuje realizaciju takoreći bilo kojeg religiozno-duhovnog cilja koji stremi samotransformaciji i samotranscendenciji.

Knjizi je pridodan je i iscrpan popis pomno odabrane bibliografije o jogi, ukupno 400 naslova, svrstanih i po jezicima i kategorijama.

Domagoj Orlić (rođen 1970. godine) dugogodišnji je proučavatelj i praktikant joge te od 2000. godine učenik Marka Whitwella, jednog od najistaknutijih učitelja joge iz tradicije T. Krishnamacharye i njegovog sina T. K. V. Desikachara. Sri Amritananda Natha Sarasvati od Devipurama, jedan od najznačajnijih modernih učitelja tantrizma, uveo ga je u śrī-vidyā-śāktatantru 2013. godine. Diplomirao je filozofiju i anglistiku na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1996. godine. Pisanjem i prevođenjem bavi se posljednjih dvadesetak godina. Do sada je objavio pet knjiga: uvodnu knjigu o jogi Iskustvo yoge: Uvod u filozofiju i praksu viniyoge (2001.), znanstvenu studiju Yoga na Zapadu: Transformacijska snaga yoge u preplitanju svjetskih kultura (2007.), zbirku filozofskih ogleda Put Srca: Ogledi o ljudskom dostojanstvu (2011.), praktični priručnik Joga Srca za početnike (2012.) i zbirku književno-filozofskih ogleda Život riječi: Ogledi o čovječnosti (2014.). Objavio je i četrnaest knjiga prijevoda te nekoliko desetaka autorskih članaka u zemlji i inozemstvu. Živi i radi u Zagrebu kao učitelj joge, edukator, pisac i prevoditelj.

StraniceStranice
192
 
ŠirinaŠirina
165
 
VisinaVisina
240
 
DebljinaDebljina
18
 
ZbirkaZbirka
PRIRUČNICI
 
JezikJezik
HRVATSKI
 
Stanica u kataloguStanica u katalogu
38
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789531421409
 
Pogledajte i ovo
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…