SVE JE U GLAVI

O'SULLIVAN SUZANNE
Kataloški br.: 111930
 
Proizvod je na zalihi.
Cijena 139,00 kn   |  Klupska cijena 119,00 kn

Opis

Doznajte koliko su naše tijelo i um povezani ta kako utječu na naše zdravlje i život
 

Na svakom je koraku moguće pronaći primjere koji pokazuju koliki utjecaj naš um ima na tijelo, a najčešći među njima ne smatraju se ni po čemu neobičnim. Svi prihvaćamo da naše srce treperi od uzbuđenja ili da se naše čelo znoji od nervoze. No, tjelesne reakcije na emocije ponekad znaju biti daleko ozbiljnije od prolaznog rumenila ili pokoje suze. Na ovom putovanju u vrlo stvaran svijet psihosomatskih bolesti, neurologinja Suzanne O’Sullivan otkriva nam tajne koje smo svi u stanju skrivati pred sobom.

Psihosomatski poremećaji su stanja u kojima osoba pati od očitih tjelesnih simptoma koji uzrokuju stvarnu patnju i nemoć, a koje je nemoguće objasniti bilo kakvim pretragama ili tjelesnim pregledom. Mnogi pacijenti imaju simptome koji se smatraju medicinski neobjašnjivima. Pacijent se godinama neuspješno bori sa svojim simptomima, pokušavajući naći rješenje svojih problema. U većini slučajeva nagađa se da je u pitanju emocionalni uzrok, što je često posljednje što pacijent želi čuti, a liječnik reći.

Doktorica O’Sullivan opisuje nam najteže slučajeve s kojima se susretala u svojoj praksi – paralizu, razne napadaje ili sljepoću – ali i one svakodnevne kao što su stalni umor ili kronični bolovi. Upoznajući nas sa svojim pacijentima, potiče nas da se dublje zagledamo u sebe i postanemo svjesni duboke povezanosti uma i tijela te načina na koji to može utjecati na naš život.

“Iskreno, fascinantno i apsolutno nužno štivo.”
The Times

„Zapanjujući uvid u ljudsko tijelo i um.“

Daily Mail

 

„Od presudne važnosti!“
Daily Telegraph

 

„Liječničke priče o čudnim bolestima pacijenata popularne su još od Olivera Sacksa... No, rijetke su toliko bizarne i uznemirujuće kao priče opisane u ovoj čudesnoj i nevjerojatno suosjećajnoj knjizi.“

Sunday Times

 

Dobitnica nagrade Wellcome Book Prize Dr. Suzanne O’Sullivan radi kao Konzultantica za neurologiju od 2004. godine, isprva pri Kraljevskoj bolnici u Londonu (Royal London Hospital), a danas je konzultantica za kliničku neurofiziologiju i neurologiju pri Nacionalnoj bolnici za neurologiju i neurokirurgiju (National Hospital for Neurology and Neurosurgery), i za specijalan tim pri Udruženju za epilepsiju. Upravo se u toj funkciji obučila za rad s pacijentima koji pate od psihogenih poremećaja. Usto se bavi oboljelima od tjelesnih bolesti poput epilepsije. Ovo je njezina prva knjiga, koja je dobila nagradu Wellcome Book Prize.

POJEDINOSTI

Prevoditelj
PONGRAC ANDREA
 
Stranice
396
 
Uvez
MEKI
 
Širina
130
 
Visina
190
 
Debljina
30
 
Zbirka
MALA PSIHOLOŠKA
 
Jezik
HRVATSKI
 
Stanica u katalogu
43
 
ISBN/EAN:
9789531421690
 
 
 
 
Na vrh ^
 
 
 
 
Znate li da je vaša inačica preglednika Unknown zastarjela?
 
Vaš preglednik je:
 
Unknown, inačica 0.0.
 
Da bi vaše korisničko iskustvo prilikom posjeta našoj stranici bilo zadovoljavajuće, preporučujemo vam da ažurirate trenutačnu inačicu preglednika ili instalirate neki drugi preglednik. Popis najpopularnijih preglednika možete naći u nastavku.
 
Jednostavno kliknite na jednu od ikona i doći ćete do stranice s koje možete skinuti noviji preglednik.