ISTANBUL ISTANBUL

SöNMEZ BURHAN
Kataloški br.: 112250
 
Proizvod je na zalihi.
Cijena 109,00 kn   |  Klupska cijena 89,00 kn

Opis

Pratite anegdote, legende, mitove, ljubavne priče, stvarnost i snove u ovom briljantnom književnom portretu Istanbula

Roman Istanbul Istanbul govori o četvorici zatvorenika zatočenih u podzemnim ćelijama zloglasnog centra za mučenje. Bijeg od sumorne stvarnosti pronalaze u pripovijedanju priča. Anegdote, legende, mitovi, ljubavne priče, stvarnost i snovi, sve se to međusobno isprepliće u ovom briljantnom književnom portretu Istanbula.

Premda započinje kao politički roman, sâm autor izjavljuje da je htio napisati roman o ljubavi. Vrijeme nije podijeljeno na prošlost, sadašnjost i budućnost, već na „vrijeme ispod tla i vrijeme iznad tla“. U tradiciji modernog romana Istanbul Istanbul crpi svoju snagu upravo iz spoja i napetosti vremena i prostora. Radnja je podijeljena u deset dana (svaka sličnost s Dekameronom je namjerna!), a svaki dan započinje pričom drugog zatvorenika. Humor je pri tome neizostavan sastojak svih priča, jer smijeh je jedini lijek protiv očaja i straha.

  

POJEDINOSTI

Stranice
204
 
Uvez
MEKI
 
Širina
133
 
Visina
200
 
Debljina
17
 
Jezik
HRVATSKI
 
Stanica u katalogu
20
 
ISBN/EAN:
9789538124020
 
 
 
 
Na vrh ^
 
 
 
 
Znate li da je vaša inačica preglednika Unknown zastarjela?
 
Vaš preglednik je:
 
Unknown, inačica 0.0.
 
Da bi vaše korisničko iskustvo prilikom posjeta našoj stranici bilo zadovoljavajuće, preporučujemo vam da ažurirate trenutačnu inačicu preglednika ili instalirate neki drugi preglednik. Popis najpopularnijih preglednika možete naći u nastavku.
 
Jednostavno kliknite na jednu od ikona i doći ćete do stranice s koje možete skinuti noviji preglednik.