Info
Kategorije
Fiksni tečaj 1 € = 7,53450 KN
0
0,00
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Beletristika  /  Domaći naslovi / 

NEVIDLJIVO PISMO

 
 
 
NEVIDLJIVO PISMO
NEVIDLJIVO PISMO
Super rabat
Kataloški br.: 116657
Cijena: 15,79 € / 118,97 KN
Klupska cijena: 5,31 € / 40,01 KN
Opis
Pojedinosti
Mišljenja

Nagrađivani povijesni roman omiljenog pisca

 

Prvi u nizu Pavličićevih romana čije teme propituju povijest pojedinaca koji nisu zanimljivi školskim udžbenicima i urednicima nacionalnih enciklopedija. Glavni lik romana mladić je na pragu zrelosti; devetnaestogodišnjak koji sprema maturu. Radnja je smještena u 1965., godinu velike poplave. Grad je neimenovan. Znamo samo da je smješten na Dunavu. I jasno nam je da će čitatelji u njemu vidjeti Vukovar. Da bi se mogao posvetiti učenju, mladić odlazi iz roditeljske kuće, malo izvan grada. Odlazi u Pčelarski dom čijim je domarom bio njegov ujak. U jednom trenutku, mladić primjećuje da je staklo – uzidano u zidu - napuklo te ubrzo zaključuje da Dom počinje kliziti prema rijeci. Umjesto da krene u fizičko spašavanje stvari, on ih počinje popisivati. Uzima ujakovu veliku zelenu bilježnicu i na nju piše samo jednu riječ: POPIS. Popisivanjem slaže svoju osobnu povijest, povijest svoje obitelji, povijest grada i daje - kroz zanimljivu priču i opise koji čitatelje podsjećaju na autorovu memoarsku prozu Dunav - sliku cijelog 20. stoljeća.

Romanu je, u ovom novom izdanju, pridodan i Pavličićev esej Pismo Madoni Markantunovoj – prvi put objavljen u časopisu Mogućnosti 1992. godine – a potom u knjizi Rukoljub 1995. godine. Autorovo propitivanje povijesnog romana primjenljivo je i na čitanje Nevidljivog pisma.

Ovaj roman nagrađen je nagradom Fonda Miroslav Krleža. Rukopis je nakladniku predan u proljeće 1991. godine, a objavljen je 1993. godine.

StraniceStranice
325
 
UvezUvez
Tvrda
 
ŠirinaŠirina
142
 
VisinaVisina
200
 
DebljinaDebljina
25
 
Stanica u kataloguStanica u katalogu
80
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789531423359
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…