Info
Kategorije
0
0,00kn
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Beletristika  /  Strani naslovi / 

MANSFIELD PARK

 
 
 
MANSFIELD PARK
MANSFIELD PARK
Kataloški br.: 118521
Cijena: 99,00 KN
Klupska cijena: 79,00 KN
Opis
Pojedinosti
Mišljenja

Još jedan sjajan roman svima omiljene Jane Austen

 

Fanny Price, glavna junakinja ovoga omiljenog romana slavne Jane Austen, drugo je najstarije dijete u siromašnoj obitelji s mnogo djece. Doveli su je na bogataško imanje Mansfield Park kako bi ondje živjela kod majčine sestre, lady Bertram, koja je udana za bogatoga sir Thomasa.

Fanny ondje odrasta sa svojih četvero bratića i sestrični: Tomom, Edmundom, Marijom i Julijom, ali ostaje usko povezana sa svojim starijim bratom Williamom, koji je otišao u Kraljevsku mornaricu. Dok se Tom, Maria i Julia ne odnose prema njoj kao sebi ravnoj, Edmund je zaista ljubazan i ponaša se prema njoj kao da je njihova.

U Mansfield Parku je, doduše, podnose, ali je ne smatraju dobrodošlom. Iako je ondje tijekom

djetinjstva često bila vrlo nesretna, odrasta sa snažnim osjećajem za pristojnost, skromnost, čednost i lijepo ponašanje. Njezina zahvalnost za Edmundovu dobrotu i ljubaznost s godinama se sve više pretvara u neki novi i njoj nepoznati osjećaj koji joj jako godi…

Fanny Price je, poput Elizabeth Bennet iz romana Ponos i predrasude i sestara Dashwood iz romana Razum i osjećaji, još jedna omiljena i kultna junakinja slavne spisateljice Jane Austen. Podcijenjena i osuđena kao siromašna i nedostojna, Fanny će svojom ženskom snagom i inteligencijom uspjeti zauzeti mjesto koje joj pripada. Jane Austen od Fanny Price stvara jednu od prvih feminističkih junakinja, i zalaže se za društvenu ravnopravnost spolova i brak u koji se ulazi željom i ljubavlju obiju strana. Naravno, u šarmantno, dirljivo i duhovito ispričanoj priči.

 

Jane Austen (1775. – 1817.) engleska je književnica najpoznatija po svojih šest djela koja se rado čitaju još i danas: Razum i osjećaji (1811.), Ponos i predrasude (1813.), Mansfield Park (1814.), Emma (1815.), a dva su joj djela, Opatija Northanger i Pod tuđim utjecajem, objavljena postumno 1818. godine.

StraniceStranice
492
 
UvezUvez
Tvrda
 
ŠirinaŠirina
142
 
VisinaVisina
200
 
DebljinaDebljina
37
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789531424196
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…