Info
Kategorije
0
0,00kn
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Mali svijet / 

ČUDNOVATE ZGODE Š.H.-NOVO

 
 
 
ČUDNOVATE ZGODE Š.H.-NOVO
ČUDNOVATE ZGODE Š.H.-NOVO
Kataloški br.: 119537
Cijena: 99,00 KN
Klupska cijena: 79,00 KN
Opis
Pojedinosti
Mišljenja
Omiljena dječja priča 

Šegrt Hlapić bio je "malen kao lakat, veseo kao ptica i hrabar kao kraljević Marko, mudar kao knjiga, a dobar kao sunce." Radio je kao postolarski šegrt kod strogog majstora Mrkonje. Nakon nepravde koja mu je nanesena, odluči uzeti stvar u svoje ruke i odlazi na sedmodnevno putovanje kako bi razgazio čizmice zbog kojih ga je majstor Mrkonja nepravedno kaznio. Na svome putu susreće razne ljude i čini mnoga dobra djela, a upoznaje i djevojčicu Gitu.

Ivana Brlić-Mažuranić postala je klasik već u trenutku kad je objavila Čudnovate zgode šegrta Hlapića Priče iz davnine. Njezine rečenice, napisane davno, i naše su rečenice. Razumijemo ih i volimo. Osluškujemo strahove njezinih junaka i plašimo se zajedno s njima. Priče su to što nadrastaju povijest, granice i književne stilove. Uz ime i prezime velike autorice ne treba pisati ni godinu rođenja, a kamoli godinu smrti. Ivana nam još uvijek priča kao da zajedno sjedimo za istim stolom. Naša je dužnost pozorno je slušati kako bismo mlađima znali odgovoriti na pitanje što je to prava i vječna literatura i koje to knjige obvezno moraju stajati na njihovim policama.

Uživajte u novome izdanju jedenog od ponajboljih, ako ne i najboljem hrvatskom dječjem romanu ikad napisanom. Roman je uvršten i u lektiru za treći razred osnovne škole, a ilustracije ovog novog izdanja potpisuje scenograf, kostimograf i ilustrator Patricio Alejandro Aguero Marino.       
StraniceStranice
152
 
UvezUvez
Tvrda
 
ŠirinaŠirina
205
 
VisinaVisina
285
 
DebljinaDebljina
18
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789531424332
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…