Info
Kategorije
0
0,00kn
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Beletristika  /  Strani naslovi / 

PRIČA O IZGUBLJENOJ DJEVOJČICI

 
 
 
PRIČA O IZGUBLJENOJ DJEVOJČICI
PRIČA O IZGUBLJENOJ DJEVOJČICI
Kataloški br.: 119826
Cijena: 129,00 KN
Klupska cijena: 109,00 KN
Proizvoda nema na zalihi.
Opis
Pojedinosti
Mišljenja

Maestralno finale tetralogije Genijalna prijateljica!

Četvrti i posljednji nastavak Genijalne prijateljice, zadivljujuće sage o desetljećima prijateljstva Elene i Lile – djela koja se diljem svijeta smatra jednim od najvažnijih književnih ostvarenja posljednjeg desetljeća.
U Priči o izgubljenoj djevojčici Elena se, nakon što je ostavila supruga, vraća u Napulj. Lila, pak, koja se nikad nije uspjela osloboditi okova rodnoga grada, postala je uspješna poduzetnica, ali njezin uspjeh dovodi je još bliže svemu što je oduvijek prezirala: nepotizmu, šovinizmu i zastrašujućem nasilju koje vlada...

Elena Ferrante umjetničko je ime talijanske spisateljice čiji identitet nije poznat javnosti i taji ga još od objave svojeg prvog romana 1992. L''amore molesto. Uoči izlaska romana svojem je izdavaču u pismu objasnila: "Vjerujem da knjige, jednom kad su napisane, nemaju potrebe za svojim autorima. Ako imaju što poručiti, prije ili kasnije, naći će svoje čitatelje; ako nemaju – neće... Osim toga, zar promocija ne košta? Bit ću autor koji će najmanje koštati vašu izdavačku kuću. Poštedjet ću vas čak i svoje prisutnosti."
Proboj na sceni ostvarila je romanom Dani zaborava, koji je konsenzusom kritike proglašen remek-djelom ženske proze po kojem je snimljen i film u režiji Roberta Faenze. Uslijedili su prijevodi na strane jezike, no Elena Ferrante, iako je već bila među najprodavanijim autorima u Italiji, sve do objave romana Genijalna prijateljica, prvog dijela tetralogije koju čine i romani Priča o novom prezimenu, Priča o onome tko bježi i onome tko ostaje te Priča o izgubljenoj djevojčici, izvan granica svoje zemlje bila je uglavnom poznata tek ljubiteljima književnosti. No nakon objave Genijalne prijateljice, dospjela je na top-liste najčitanijih autora diljem svijeta. Danas je nemoguće pronaći bilo kakav pregled važnih djela 21. stoljeća na koji nisu uvršteni romani pod ovim pseudonimom, kritičari diljem svijeta proglasili su Elenu Ferrante jednom od najvažnijih svjetskih autora našeg doba. Časopis Foreign Policy uvrstio ju je 2014. među 100 najutjecajnijih svjetskih intelektualaca, a časopis Time 2015. među 100 najutjecajnijih ljudi na svijetu.

StraniceStranice
504
 
UvezUvez
Meka
 
ŠirinaŠirina
148
 
VisinaVisina
205
 
DebljinaDebljina
35
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789533136615
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…