Info
Kategorije
0
0,00kn
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Znanje  /  Povijest i kultura / 

VOLJELA SAM STALJINA

 
 
 
VOLJELA SAM STALJINA
VOLJELA SAM STALJINA
ORLOVA LJUBOV
Kataloški br.: 120105
Cijena: 99,00 KN
Klupska cijena: 79,00 KN
Opis
Pojedinosti
Mišljenja

Memoari najslavnije sovjetske glumice

 

Iako je umrla prije više od 40 godina, a njezina je karijera bila na vrhuncu prije dugih i maglovitih 80 godina, u vrijeme epohalnog i uzbudljivog prijelaza iz nijemog u zvučni film, glumica Ljubov Orlova i danas, u drugom desetljeću 21. stoljeća, najveća je i nezamjenjiva zvijezda ruskog filma, kao i jedan od najvećih seks-simbola sovjetskog komunističkog razdoblja tegobne ruske povijesti.

 

Najveća ruska glumica Ljubov Orlova vladala je filmskih platnom u davna olovna vremena vladavine mračnog Josifa Visarionoviča Staljina, jednog od najvećih satrapa 20 stoljeća.

Kao ˝glavna glumica˝ SSSR-a kitila se mnoštvom ordena, priznanja i medalja, ali karma joj je odredila onu glavnu titulu – ˝Staljinove ljubimice˝, što je odredilo njezinu sudbinu – jer vožd ˝međunarodnog proletarijata˝ naprosto ju je obožavao. Staljin je podlegao njezinu neodoljivom šarmu i širokom osmijehu.

 

Pročitajte više u memoarima najslavnije sovjetske glumice, koja opisuje svoj neobičan odnos sa sovjetskim diktatorom Staljinom, odnos ljubavi i straha – Ljubov Orlova: „Voljela sam Staljina – i on mene!“

StraniceStranice
224
 
UvezUvez
MEKI
 
ŠirinaŠirina
150
 
VisinaVisina
230
 
DebljinaDebljina
17
 
Stanica u kataloguStanica u katalogu
44
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789533136363
 
Pogledajte i ovo
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…