Info
Kategorije
0
0,00kn
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Beletristika / 

NEISPRIČANA PRIČA

 
 
 
NEISPRIČANA PRIČA
NEISPRIČANA PRIČA
Kataloški br.: 119933
Cijena: 119,00 KN
Klupska cijena: 99,00 KN
Opis
Pojedinosti
Mišljenja

Uvjerljivo ispripovijedan i liričan roman inspiriran životom princeze Diane

 

Fascinantan, izvrsno ispripovijedan i liričan roman inspiriran životom princeze Diane. Kad je princeza Diana poginula u pariškom tunelu, imala je trideset i šest godina. Da je preživjela, kakav bi njezin život bio danas? U romanu Neispričana priča Monica Ali, jedna od najcjenjenijih britanskih spisateljica, zamislila je drugačiju Dianinu sudbinu.

 

Engleskinja Lydia živi u zabačenom gradiću u Americi, u koju se doselila prije deset godina. Uskom krugu prijatelja malo otkriva o sebi, radi u prihvatilištu za pse i u vezi je s muškarcem iz susjedstva koji je obožava, ali o njezinoj prošlosti gotovo ništa ne zna. Katkad u časopisima traži fotografije iz Londona kako bi osjetila dašak starog života, a prilično je potrese članak o koncertu koji organiziraju sinovi princeze Diane za desetu obljetnicu majčine smrti. I tek kad uspije uspostaviti krhak mir u svom životu, u gradiću se pojavljuje netko iz njezine prošlosti…

 

Nakon objavljivanja romana Brick Lane, koji prati sudbinu djevojke iz Bangladeša koja dolazi u London zbog udaje za starijeg muškarca, kritičari su Monicu Ali prozvali jednom od najvažnijih britanskih spisateljica novije generacije. Objavljivanje Neispričane priče izazvalo je, pak, buru u Velikoj Britaniji zbog teme s kojom bi se rijetko koji drugi pisac takve književne reputacije uhvatio u koštac – likom i djelom princeze Diane. Ona je to učinila i ostala dosljedna glavnim adutima prethodnih romana – umješnom pripovijedanju i tankoćutnoj psihologizaciji. U romanu se autorica fokusira na psihičko stanje glavne junakinje i progovara o cijeni popularnosti te mogućnosti, odnosno nemogućnosti bijega od samoga sebe.

StraniceStranice
260
 
UvezUvez
Meka
 
ŠirinaŠirina
155
 
VisinaVisina
235
 
DebljinaDebljina
20
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789535200321
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…