Info
Kategorije
0
0,00kn
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Priručnici / 

TJELESNO VJEŽBANJE I ZDRAVLJE

 
 
 
TJELESNO VJEŽBANJE I ZDRAVLJE
TJELESNO VJEŽBANJE I ZDRAVLJE
Kataloški br.: 120980
Cijena: 180,00 KN
Klupska cijena: 149,00 KN
Proizvoda nema na zalihi.
Opis
Pojedinosti
Mišljenja

Otkrijte sve zdravstvene dobrobiti vježbanja


Tjelesna aktivnost i prehrana preduvjet su za zdraviju populaciju i javnozdravstveni su prioritet Svjetske zdravstvene organizacije u razdoblju 2018. – 2030. godine.

Knjiga Tjelesno vježbanje i zdravlje doprinos je hrvatske znanstvene zajednice tim smjernicama.

 

Drugo dopunjeno izdanje sinteza je rada prof. dr. sc. Marjete Mišigoj-Duraković i 25 suradnika – znanstvenika i sveučilišnih nastavnika, koji iznose nova saznanja i preporuke u ovom interdisciplinarnom području. Knjiga obuhvaća spoznaje o biološkim mehanizmima kojima tjelesna aktivnost i vježbanje utječu na zdravlje te preveniraju i odgađaju kronične srčano-žilne i metaboličke bolesti i poremećaje (bolesti srca i krvožilja, dijabetes, povišeni krvni tlak, pretilost, mentalno zdravlje).

 

Danas se zdravlje ne smatra samo stanjem čovjeka koji nije bolestan već i njegovim pravom i osnovom za kvalitetan svakodnevni život. Biti zdrav znači moći održavati to stanje kao i prevenirati sve što bi ga moglo ugroziti.
 

Autori donose i zdravstvene preporuke za tjelesnu aktivnost i vježbanje za osobe različite dobi, kao i za one sa zdravstvenim rizicima i s najčešćim srčano-žilnim bolestima te zdravstvene preporuke u vezi s ograničenjem vježbanja i sportskog treniranja.
 

Tekst je lako razumljiv, dobro sistematiziran i metodički jasno koncipiran te može biti zanimljivo i edukativno štivo i široj publici.

StraniceStranice
560
 
UvezUvez
Meka
 
ŠirinaŠirina
165
 
VisinaVisina
235
 
DebljinaDebljina
25
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789533437026
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…