Info
Kategorije
0
0,00kn
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Priručnici / 

CRIJEVA SA ŠARMOM

 
 
 
CRIJEVA SA ŠARMOM
CRIJEVA SA ŠARMOM
Kataloški br.: 122200
Cijena: 99,00 KN
Klupska cijena: 79,00 KN
Proizvoda nema na zalihi.
Opis
Pojedinosti
Mišljenja
Veliki svjetski bestseler – s više od 2 milijuna prodanih primjeraka
 
Otkako se pojavila u knjižarama pa sve do danas, jedinstvena knjiga Giulie Enders osvaja prva mjesta svih relevantnih svjetskih top lista i ne prestaje intrigirati zanimljivošću i aktualnošću svoje tematike. Autorica je ovdje uspjela na potpuno nov, duhovit i zabavan način ispričati čudesnu priču o ključnoj ulozi crijeva ne samo za probavu, nego i za cjelokupno ljudsko zdravlje.

Do sada praćena imidžom “crne ovce” među organima, gotovo kao nešto čega se trebamo sramiti, naša se crijeva razotkrivaju kao nevjerojatno složen i prekrasan organ. Tomu u prilog govore nepobitne znanstvene činjenice: dvije trećine našeg imunološkog sustava nalazi se u našim crijevima i, poslije mozga, crijeva imaju najkompleksniji i najveći živčani sustav. Najrazličitije bolesti, od prekomjerne tjelesne težine, mnogih alergija pa sve do tjeskobe i depresije, povezane su s poremećenom ravnotežom crijevne flore i bolesnim crijevima. Ako o njima vodimo brigu i njegujemo ih, ona postaju osnova našeg zdravlja. Najnovija medicinska istraživanja koja autorica iznosi s nevjerojatnom lakoćom otkrivaju fascinantne podatke i potvrđuju da su upravo zdrava crijeva ključ za tjelesno i duševno zdravlje te dug i sretan život.

Od svih organa u našem tijelu, crijeva su predugo bila zanemarivana i podcijenjena, premda, kako se ispostavilo, obavljaju mnogo više od prljavog posla: crijeva su u samoj našoj srži.

Crijeva sa šarmom, veliki svjetski bestseler, napokon dovodi probavni kanal u središte pažnje.

Znanstvenica u usponu Giulia Enders otkačeno i šarmantno pojašnjava čaroliju crijeva i odgovara na pitanja poput: zašto dolazi do refluksa kiseline? U čemu je fora s netolerancijom na gluten i laktozu? Kako crijeva utječu na pretilost i raspoloženje? Komunikacija između crijeva i mozga jedno je od najbrže rastućih područja medicinskih istraživanja – zajedno s matičnim stanicama. Instinktivne reakcije, saznajemo, usko su povezane s našim fizičkim i mentalnim zdravljem. Ovaj očaravajući manifest Giulie Enders navest će vas da napokon poslušate leptiriće u trbuhu: pokušavaju vam reći nešto važno.
 
 
“Osvježavajuće, izazovno i intrigantno štivo koje osvaja humorom i neodoljivo šaljivim ilustracijama.”
Independent
 
“Giulia Enders uvjerljivo objašnjava zašto su crijeva najveći osjetilni organ u ljudskom tijelu i kako se njihova suradnja s mozgom odražava na naše raspoloženje i osjećaje.”
Sydney Morning Herald
 
“Nevjerojatno uzbudljivo putovanje kroz naš probavni kanal.”
New Scientist
 
“Vrtoglava vožnja kroz probavni sustav – bez kočnica.“
Sunday Herald
 
Giulia Enders (1990.) je za svoj doktorski rad provodila istraživanja na Institutu za mikrobiologiju i bolničku higijenu u Frankfurtu na Majni. Dvostruka je stipendistica zaklade Wilhelma i Else Heraeus. Godine 2012. svojim je predavanjem Crijeva sa šarmom, koje je održala u Freiburgu, Berlinu i Karlsruheu, osvojila prvu nagradu publike u okviru
međunarodnog projekta poticanja znanosti i mladih znanstvenika. Njezino izlaganje pobudilo je veliko zanimanje javnosti i postalo hit na YouTubeu. Ona živi i radi u Mannheimu i Frankfurtu.        
StraniceStranice
322
 
UvezUvez
Meka
 
ŠirinaŠirina
135
 
VisinaVisina
205
 
DebljinaDebljina
23
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789533438405
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…