Info
Kategorije
BESPLATNI TELEFON 0800 10 16UČLANJENJEREGISTRACIJA
Fiksni tečaj 1 € = 7,53450 KN
0
0,00
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Savjetnici  /  Vrt, ljubimci i dom / 

U SVIJETU CVIJEĆA I PČELA

 
 
 
U SVIJETU CVIJEĆA I PČELA
U SVIJETU CVIJEĆA I PČELA
Kataloški br.: 122275
Cijena: 42,47 € / 319,99 KN
Klupska cijena: 34,38 € / 259,04 KN
Opis
Pojedinosti
Mišljenja

Za pčelare, medare i laike koje zanima ljekovitost meda

Rijetke su knjige koje su podjednako popularne i nesumnjivo stručne. Umeljić za svaku biljku navodi latinsko ime i njenu sistematsku pripadnost. Osim toga, navedena su i uobičajena imena na hrvatskom, ruskom, francuskom, engleskom, mađarskom, makedonskom i slovenskom jeziku. Za manje informirane čitatelje koristan je vrlo koncizan pregled osnovnih oblika cvjetova i cvatova kao i detalji anatomske građe pojedinih dijelova biljke. Nadalje, dani su oblici i raspored jednostavnih i složenih listova, kao i kratice i simboli korišteni u knjizi, a odnose se na trajnost biljaka, kalendar cvjetanja, kao i nektarsku i peludnu izdašnost.

Mnogim čitateljima stručnih knjiga, posebno pčelarske literature, već više godina poznata je odlična knjiga Veroljuba Umeljića, Atlas medonosnog bilja 1.
U drugom dijelu atlasa istog autora, na isti način kao i u prvom dijelu, predstavljeno je i opisano 337 vrsta medonosnih biljaka, s geografski različitih područja, koja redovito posjećuju pčele i pčelari. Rijetke su knjige koje su podjednako popularne i nesumnjivo stručne. Umeljić za svaku biljku navodi latinsko ime i njenu sistematsku pripadnost. Osim toga, navedena su i uobičajena imena na hrvatskom, ruskom, francuskom, engleskom, mađarskom, makedonskom i slovenskom jeziku. Za manje informirane čitatelje koristan je vrlo koncizan pregled osnovnih oblika cvjetova i cvatova kao i detalji anatomske građe pojedinih dijelova biljke. Nadalje, dani su oblici i raspored jednostavnih i složenih listova, kao i kratice i simboli korišteni u knjizi, a odnose se na trajnost biljaka, kalendar cvjetanja, kao i nektarsku i peludnu izdašnost. Osim registra naziva biljaka na navedenim jezicima, autor nas je upoznao i s rječnikom botaničkih izraza korištenih u knjizi, kao i s registrom naziva bolesti u čijem liječenju, posebno u narodnoj medicini, pomažu prikazane biljke.

Osim registra naziva biljaka na navedenim jezicima, autor nas je upoznao i s rječnikom botaničkih izraza korištenih u knjizi, kao i s registrom naziva bolesti u čijem liječenju, posebno u narodnoj medicini, pomažu prikazane biljke.

„Imajući u vidu da je autor iskusan pčelar, poznavatelj biljaka i ljubitelj prirode, s iskazanim umijećem u opisivanju pčela i medonosnih biljka, a s obzirom na veliku potrebu za ovakvom literaturom, sa zadovoljstvom i uvjerenošću, preporučujem ovu knjigu za objavljivanje i široko korištenje.“

Prof. dr. Dragutin Popesković

StraniceStranice
728
 
UvezUvez
Tvrda
 
ŠirinaŠirina
150
 
VisinaVisina
205
 
DebljinaDebljina
33
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789537804107
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…