Info
Kategorije
Fiksni tečaj 1 € = 7,53450 KN
0
0,00
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Beletristika / 

PORTRET CHE GUEVARE

 
 
 
PORTRET CHE GUEVARE
PORTRET CHE GUEVARE
Super rabat
Kataloški br.: 122234
Cijena: 13,14 € / 99,00 KN
Klupska cijena: 4,00 € / 30,14 KN
Opis
Pojedinosti
Mišljenja

Priče o Kubi, Kubancima i izgubljenoj mladosti

Ova zbirka priča prvo je djelo nakon sedamnaest godina književne šutnje Zlatka Krilića. Nastala je za vrijeme autorova dužeg boravka na Kubi 2015. godine, još dok je Fidel Castro bio živ, a ubrzane promjene tek su počinjale.

Sve su priče napisane u prvom licu jednine, a mijenjaju se pripovjedači. U nekima je to sam autor, šezdesetogodišnjak koji traga za mjestom najsličnijem mjestu njegova mladenaštva, kao i za prividom mladosti u zagrljaju mladih Kubanki, te pokušava shvatiti sebe u kontekstu nedavnog zahvata na srcu i rastave braka. U drugima pripovjedači su marginalci kubanskog društva čiji životi zrcale to društvo, nedavnu povijest i promjene koje se u njemu događaju.

Knjiga je pisana jednostavnim, lako čitljivim stilom, no iako ponekad mami osmijeh, ostavlja gorak okus, jer ne prikazuje Kubu onakvom kakvom je najčešće opisuju – kao zemlju divne klime i sretnih, raspjevanih ljudi koje lako ponese ritam – nego kao zemlju s namještenim, lažnim osmijehom za turiste, osmijehom iza kojeg se krije istinska glad i patnja pojedinaca.

U priči Ona se ničeg ne boji, autor na kraju kaže: Nisam je više vidio ni čuo, zato ove priče nisu o Kubi, ne nastoje ispričati istinu o Kubi. One su samo moj doživljaj Kube kroz ljude i situacije koje sam imao sreće susretati.

 

Zlatko Krilić rođen je 19. kolovoza 1955. u Osijeku, najranije djetinjstvo proveo je u Čepinu, a odrastao i školovao se u Zagrebu, niz godina živio u Kastvu, pa u Londonu, a danas je ponovno u Zagrebu.

Objavio je petnaestak knjiga s temom djetinjstva i odrastanja, a toj je temi ostao vjeran i u knjigama koje nisu namijenjene mladim čitateljima (Živi pijesak 1987. i Krik 2001.). Bio je urednik kulture u Poletu, glavni urednik časopisa Hrvatsko glumište i urednik biblioteke Knjiga za mladež izdavačke kuće Alfa. Okušao se u kazališnoj i u filmskoj režiji. Nagrađivan je za prozne, scenarističke i dramske tekstove.

StraniceStranice
140
 
UvezUvez
Meka
 
ŠirinaŠirina
142
 
VisinaVisina
200
 
DebljinaDebljina
10
 
Stanica u kataloguStanica u katalogu
80
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789531425674
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…