Info
Kategorije
Fiksni tečaj 1 € = 7,53450 KN
0
0,00kn
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Znanje / 

KULTURA PONAŠANJA

 
 
 
KULTURA PONAŠANJA
KULTURA PONAŠANJA
Kataloški br.: 124289
Cijena: 19,78 € / 149,00 KN
Klupska cijena: 15,79 € / 119,00 KN
Opis
Pojedinosti
Mišljenja

Neiscrpan izvor informacija o bontonu

Ova knjiga veleposlanice Milade Privora razmatra sveprisutan fenomen bontona, te iscrpno obrazlaže temeljna pravila bontona u različitim društvenim prilikama. U knjizi veleposlanica Privora detaljno i sistematično navodi i opisuje različite situacije s kojima se svakodnevno susrećemo kod kuće, na poslu, u gostima, na javnim mjestima, itd. Savršen priručnik koji nas uči uljudnom i pristojnom ponašanju u svakodnevnim, ali i službenim situacijama.
Knjiga je neiscrpan izvor informacija. Razrađuje tematiku lijepog ponašanja od obiteljskog doma do kraljevskog dvora. Veleposlanica Privora naglasak stavlja na to da se lijepo ponašanje uči od malih nogu, te da se osnove lijepog ponašanja stječu od roditelja u obiteljskoj kući. Upravo su osnove koje dobivamo u obiteljskom domu ključne kako bi lijepo ponašanje kasnije mogli nadograđivati. Knjiga pruža interesantan pregled različitih situacija koje nalažu primjereno ponašanje i odijevanje, ispravno oslovljavanje, itd. Također, neizostavan je dio koji se odnosi na ponašanje u suvremenom komuniciranju, te na poslovnim i diplomatskim okupljanjima.
Knjiga razmatra društveno sveprisutan fenomen bontona, upuštajući se u iscrpno obrazlaganje temeljnih pravila bontona u različitim društvenim prilikama. Bontonu se pristupa kroz pojam kulture ponašanja koja je sačinjena od pravila koja su različita ovisno o kulturnom i povijesnom kontekstu. Takav pristup omogućuje da se o bontonu govori kao važnom aspektu moralnog i odgojnog ustroja jedne zajednice koji doprinosi poboljšanju međuljudskih odnosa. Posebna pozornost posvećena je bontonu diplomatskih i poslovnih odnosa te bontonu u suvremenom komuniciranju koje se često odvija među pripadnicima različitih kultura.

StraniceStranice
198
 
UvezUvez
Tvrda
 
ŠirinaŠirina
155
 
VisinaVisina
235
 
DebljinaDebljina
20
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789532228168
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…