Info
Kategorije
0
0,00kn
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Znanje  /  Povijest i kultura / 

HRVATSKA POVIJEST IZ GODINE U GODINU

 
 
 
HRVATSKA POVIJEST IZ GODINE U GODINU
HRVATSKA POVIJEST IZ GODINE U GODINU
Kataloški br.: 123109
Cijena: 297,00 KN
Klupska cijena: 239,00 KN
Proizvoda nema na zalihi.
Opis
Pojedinosti
Mišljenja

Upoznajte najvažnije osobe i ključne događaje iz hrvatske prošlosti!

 

SAMO U IZDANJU MOZAIKA KNJIGA

NOVO EKSKLUZIVNO IZDANJE JEDINSTVENO NA NAŠEM TRŽIŠTU!

Sveobuhvatna HRVATSKA POVIJEST IZ GODINE U GODINU donosi sve značajne trenutke iz bogate hrvatske prošlosti – od prijelomnih bitaka i odluka koje su odredile sudbinu naše države, preko znamenitih ljudi koji su stoljećima gradili prepoznatljivu hrvatsku kulturu do vrhunskih dostignuća naših umjetnika, sportaša i znanstvenika. U ovoj su knjizi događaji iz hrvatske povijesti stavljeni u kontekst šire, europske i svjetske, povijesti, a na dnu svake stranice nalazi se lenta vremena s crticama uglavnom iz svjetske povijesti.

 

HRVATSKA POVIJEST IZ GODINE U GODINU odličan je izbor za sve ljubitelje povijesti i one koji će to tek postati jer su:
 

• kronološki poredani i razumljivim jezikom objašnjeni svi važni događaji iz hrvatske povijesti od doseljenja Hrvata do današnjih dana

• uvršteni svi nezaobilazni trenuci iz hrvatske političke, društvene i kulturne povijesti

• događaji opisani u knjizi bogato ilustrirani zahvaljujući velikom broju (oko 700) kvalitetnih arhivskih i suvremenih fotografija, umjetničkih djela, starih razglednica, karata...


Nova atraktivna enciklopedija HRVATSKA POVIJEST IZ GODINE U GODINU predstavlja našu povijest od 7. stoljeća pa sve do 2018. godine. Lenta vremena otkriva ključne događaje, ljude i fenomene koji su utjecali na našu prošlost i sadašnjost. Povijest, politika, društveni i kulturni život te događaji iz svijeta znanosti i sporta.

Otkrijte kako, zašto i kada su se odigrali svi ključni povijesni događaji u Hrvatskoj, od doseljavanja Slavena i prvih hrvatskih knezova Višeslava i Domagoja, preko križarskih ratova te unije s Ugarskom i Austrijom do Zrinsko-Frankapanske urote. Prisjetite se političkih događaja vezanih uz Stjepana Radića, osnivanja države SHS pa Jugoslavije, zatim i Domovinskog rata te Hrvatske na čelu s Franjom Tuđmanom i suvremene hrvatske politike sve do premijera Andreja Plenkovića i predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Veselite se uspjesima vrhunskih svjetskih postignuća sportaša poput boksača Mate Parlova, Ivice i Janice Kostelić, Gorana Ivaniševića ili Sandre Perković. Svjedočite golemim uspjesima naših košarkaša, vaterpolista, rukometaša…, sve do aktualnih svjetskih nogometnih doprvaka na čelu s Lukom Modrićem.

Otkrijte kada su i kako djelovali solunski misionari sv. Ćiril i Metod koji su nam donijeli glagoljicu, ali i bogoslužje na slavenskom jeziku. Doznajte više i o ključnim događajima zahvaljujući kojima je Leopold Mandić proglašen svetim, a Alojzije Stepinac blaženikom.

Divite se vrhunskim dometima hrvatske arhitekture, kiparstva i slikarstva, sakralne umjetnosti, glazbe i književnosti koje potpisuju osobe poput Jurja Dalmatinca, Ivana Meštrovića, Joze Kljakovića, Marije Jurić Zagorke, Vatroslava Lisinskog, Tina Ujevića

Pratite uspjehe hrvatske klasične pop-kulture, kao što je bila pobjeda grupe Riva na Euroviziji pjesmom Rock me iz 1989., ali i međunarodne uspjehe naših filmskih umjetnika,  poput Dušana Vukotića koji je u Hrvatsku donio prvi Oscar za animirani film Surogat.

Doznajte čime su nas sve zadužili najveći hrvatski znanstvenici poput nobelovaca Lavoslava Ružičke i Vladimira Preloga, ali i genijalnog Nikole Tesle čiju veličinu i važnost uviđamo tek danas.

  • više od 600 fotografija, 320 str., 235 x 300 mm
  • zanimljivi i informativni tekstovi
  • lenta vremena od 7. st. do danas
  • vrhunske fotografije i ilustracije
  • najvažniji datumi, godine i  događaji

Za sve ljubitelje povijesti i one koji će to tek postati!

StraniceStranice
320
 
UvezUvez
Tvrda
 
ŠirinaŠirina
240
 
VisinaVisina
305
 
DebljinaDebljina
20
 
JezikJezik
Hrvatski
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789531425964
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…