Info
Kategorije
0
0,00kn
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Beletristika  /  Strani naslovi / 

ŽIVI PIJESAK

 
 
 
ŽIVI PIJESAK
ŽIVI PIJESAK
GIOLITO MALIN PERSSON
Kataloški br.: 123521
Cijena: 149,00 KN
Klupska cijena: 129,00 KN
Opis
Pojedinosti
Mišljenja

Jesmo li baš svi nevini dok se ne dokaže suprotno? Otkrite u najboljem nordijskom i europskom krimiću 2018. godine

Jedno masovno ubojstvo u elitnoj srednjoj školi. Jedna osumnjičena 18-godišnjakinja. I previše teških pitanja.

Zločin počinjen u školi u najbogatijoj stockholmskoj četvrti potresao je Švedsku, a Maju Norberg od uspješne učenice i dobre kćeri iz bogate obitelji preko noći pretvorio u najomraženiju tinejdžericu u zemlji. Što se doista dogodilo u učionici u kojoj su živote izgubili Majin dečko i njezina najbolja prijateljica? Ili bolje: što se događalo prije – u roditeljskim predgrađima i na luksuznim jahtama – otkako je u njezin život ušao Sebastian Fagerman, prelijepi i uznemirujući sin jednog od najmoćnijih ljudi Švedske?

U razornom psihološkom trileru Živi pijesak, proglašenom najboljim nordijskim i europskim krimićem 2018. godine, proslavljena autorica Malin Persson Giolito ne stavlja nas samo pred fascinantan književni lik Maje Norberg već i pred dvojbu gledamo li u oči hladnokrvnoj egzekutorici ili tek izgubljenoj djevojci, koja je i sama izgubila one koje je voljela. Živi pijesak vodi nas do tamnog srca društva obilja, neumoljivo postavljajući pitanja o prirodi ljubavi i krivnje te o spirali njihovih razornih ili blagotvornih posljedica. I neka nitko nema iluzija: u sudnici u koju je uvode neće se suditi samo Maji Norberg.

Živi pijesak roman je koji počinje kao igra koja je krenula ukrivo: već na prvoj stranici mali presjek suvremenog švedskog društva – hiperkorektni učitelj, posvojeni dječak iz Ugande, plavuša odjevena u kašmir, sin imigranata s Bliskog istoka – leži na podu prekriven krvlju, kao mračna satira slike zemlje civiliziranog multikulturalizma što je o sebi gaji Švedska...”
New York Times Book Review

Živi pijesak roman je o masovnom ubojstvu u srednjoj školi, ali zapravo se bavi nečim posve drugim: odanošću i međuovisnošću, ljubavlju i krivnjom, nevjerojatno složenim poslom bivanja tinejdžerom, kriminalnim pravnim sustavom (u Švedskoj i uopće), ulogom medija i svime onime od čega se sastoje roditeljske dužnosti… Kroz Živi pijesak vodi nas napeto iščekivanje, ne samo u vezi s presudom Maji nego i varljivom ‘istinom’ o tome što se toga dana doista dogodilo u učionici.”
Shelf Awareness

“ Što je Maja doista učinila – ili nije učinila? Tragajući za odgovorima, Persson Giolito svojom će junakinjom otvoriti kudikamo šira pitanja. Što je to ‘istina’? Ili ‘pravda’? Koliko nejednakosti neko društvo može podnijeti, a da istodobno ostane stabilno?”
World Literature Today

“Ovo je jedinstven roman, roman koji se uzdiže nad većinom drugih romana objavljenih proteklih godina u žanru krimića.”
Aftonbladet

“Giolito nas ostavlja da se dugo pitamo o tome kakav će biti kraj, a kada on napokon dođe, upravo je onakav kakav je trebao biti.”
Washington Post

Živi pijesak strukturiran je poput sudskog procesa, ali jasno nadilazi te okvire baveći se i švedskim ekonomskim i rasističkim tenzijama koje se skrivaju ispod površine.” 
New York Times

“Ona koja povezuje sve priče o masakru i njegovim žrtvama jest Maja; glasom koji je katkad svadljiv, sitničav i distanciran, a katkad iznimno senzibilan i bolno ranjiv. Njeno pripovijedanje povezuje prošle i sadašnje događaje nudeći nam komadiće priče koja je prethodila sudskom procesu kojemu svjedočimo.”
Kirkus Reviews

 

StraniceStranice
384
 
UvezUvez
MEKI
 
ŠirinaŠirina
150
 
VisinaVisina
225
 
DebljinaDebljina
28
 
Stanica u kataloguStanica u katalogu
25
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789533581385
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…