Info
Kategorije
0
0,00kn
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Beletristika  /  Domaći naslovi / 

KUĆA PORED MORA

 
 
 
KUĆA PORED MORA
KUĆA PORED MORA
Kataloški br.: 124990
Cijena: 99,00 KN
Klupska cijena: 89,00 KN
Opis
Pojedinosti
Mišljenja

Vrhunski ilustrirano izdanje jedne od najljepših pjesama neponovljivog Arsena Dedića

 

Ovaj evergreen našeg najcjenjenijeg i mnogima omiljenog kantautora bio je 1969. veliki radijski hit, a i danas je mnogima jedna od najdražih Arsenovih pjesama. Pjesma povezuje kraj ljeta i ljubavne priče od koje su ostale tek “ruševine”.
Ovo posebno, prekrasno ilustrirano izdanje majstorski je oslikao naš poznati akademski slikar Fadil Vejzović  i tako jednoj od najvažnijih pjesama naše suvremene poezije dao jednu sasvim novu dimenziju.


Fadil Vejzović cijenjeni je hrvatski je slikar i grafičar koji je 1943. godine rođen u Sarajevu, a 1966. godine diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti  u Zagrebu, da bi poslije u Nürnbergu usavršavao slikarstvo i grafiku. Deset godina radio je u Startu, najpopularnijem časopisu na našim prostorima, kao ilustrator i grafički savjetnik i umjetnički ravnatelj. Poznat je po izradi brojnih bakropisa i drvoreza, a grafički uređuje i oprema kataloge i monografije.

 

Arsen Dedić (Šibenik, 1928.– Zagreb, 2015.) hrvatski je književnik, prevoditelj, pjesnik, vrsni glazbenik i kantautor rođen u Šibeniku. Skladao je glazbu na svoje i tuđe stihove, pisao za mnoge poznate estradne umjetnike, filmove, televiziju i kazalište. Često je sam sebe nazivao „pjesnikom opće prakse“, jer je pisao mnogo i za razne namjene, no u svemu je bio podjednako izvrstan. Uglazbio je stihove najboljih hrvatskih književnika, poput Krleže i Ujevića, a dobitnik je i mnogih vrijednih naših i inozemnih nagrada za svoj rad.

StraniceStranice
16
 
UvezUvez
Tvrda
 
ŠirinaŠirina
205
 
VisinaVisina
310
 
DebljinaDebljina
8
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789531426381
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…