Info
Kategorije
0
0,00kn
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Beletristika / 

ZOVI ME SVOJIM IMENOM

 
 
 
ZOVI ME SVOJIM IMENOM
ZOVI ME SVOJIM IMENOM
Kataloški br.: 125401
Cijena: 119,00 KN
Klupska cijena: 99,00 KN
Opis
Pojedinosti
Mišljenja

Kronika očaravajuće ljetne romanse


Italija, 1983. Sedamnaestogodišnji Elio ljeto provodi u staroj obiteljskoj vili na samoj obali mora. Kao i svake godine, u vilu se na šest tjedana stiže mladi znanstvenik koji tako dobiva priliku da u očaravajućoj atmosferi, među intelektualcima i pod talijanskim suncem, pripremi svoj doktorat za objavljivanje. Zauzvrat, treba Eliovu ocu, profesoru, pomagati oko korespondencije i papirologije.

Toga ljeta kao gost stiže 24-godišnji Oliver. Oličenje dendija, „il muvi star“, u razdrljenoj košulji i s tajanstvenim osmijehom na preplanulom licu, Oliver se jednog dana, kao sam bog ljepote i strasti, pojavljuje iz taksija, u drvoredu pinija, i svojom ležernom prirodom odmah osvaja sve ukućane. Ali ono što će Oliver probuditi u Eliju bit će mnogo više od obične simpatije…

Ako ste ikada osjetili požudu koja vas je tjerala da preispitujete svaku riječ, svaki pokret, svaki pogled osobe koja vam je okupirala srce, ako ste kao u groznici čekali da vam se obrati, prepozna vašu aluziju, odgovori na nju, uzvrati osmijeh… Ako ste ikada bili zaljubljeni jednom i zauvijek, onda je roman Zovi me svojim imenom napisan upravo za vas.

 

“Izuzetan prikaz žudnje i složenih načina na koje proživljavamo privlačnost… Zapanjujuće je kako tako odvažno nesentimentalan roman – svjestan načina na koje manipuliramo, propitujemo, odugovlačimo i naposljetku se predajemo jedno drugom – završava s toliko emocionalne dubine.“
O, The Oprah Magazine

 

„Ako ste spremni za snažan udarac u trbuh i volite odvažnu, pronicljivu, uzvišenu, ogoljenu, brutalnu, nježnu, humanu i prelijepu prozu, onda ste došli na pravo mjesto.“
Nicole Krauss, autorica knjige Povijest ljubavi

 

„Neuobičajeno lijepa knjiga.”
New York Times 


André Aciman (1951.) istaknuti je američki književnik, esejist i profesor književnosti. Doktorirao je komparativnu književnost na Harvardu, predavao je na Princetonu i Bardu, a danas predaje književnu teoriju i Marcela Prousta na Sveučilištu u New Yorku, gdje je i ravnatelj dviju uglednih institucija: The Writer's Institute (Spisateljski zavod) i The Center for the Humanities. (Centar za humanistiku).

 

Autor je dviju zbirki eseja, četiriju romana i čuvenih memoara Out of Egypt, za koji je nagrađen književnom nagradom Whiting writers, a koji je kritika usporedila s djelima L. Durrella, Márqueza i Čehova. Acimanova djela prevedena su na brojne jezike, a njegovi eseji i pripovijetke objavljivani su u renomiranim književnim časopisima kao što su The New York Times, The New Yorker, The New York Review. Za izniman znanstveni rad i doprinos umjetnosti nagrađen je stipendijama Guggenheimove zaklade i Centra Cullman za znanstvenike i pisce.
 

Roman Zovi me svojim imenom 2008. godine nagrađen je s Lambda Literary Award, a snimljena je i njegova filmska adaptacija – u režiji Luce Guadagnina i prema scenariju Jamesa Ivoryja – također ovjenčana brojnim nagradama.       
StraniceStranice
250
 
UvezUvez
Meka
 
ŠirinaŠirina
152
 
VisinaVisina
226
 
DebljinaDebljina
22
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789533439778
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…