Info
Kategorije
0
0,00kn
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Znanje  /  Povijest i kultura / 

KRAJ-SLOM HITLEROVE NJEMAČKE

 
 
 
KRAJ-SLOM HITLEROVE NJEMAČKE
KRAJ-SLOM HITLEROVE NJEMAČKE
Kataloški br.: 127019
Cijena: 159,00 KN
Klupska cijena: 129,00 KN
Opis
Pojedinosti
Mišljenja

Slom Hitlerove Njemačke 1944. – 1945.

Knjiga koja otkriva samu srž Hitlerove vladavine

Knjiga objašnjava kako i zašto se Hitlerov režim uspio održati sve do stadija potpune propasti, unatoč sve većim ratnim razaranjima i ljudskim gubicima u posljednjoj fazi rata.
Poznati britanski povjesničar Ian Kershaw u ovoj se knjizi intenzivno bavi razdobljem od neuspjele vojne urote i bombaškog atentata na Hitlera 20. srpnja 1944. do potpisivanja konačne njemačke kapitulacije 8. svibnja 1945., u kojemu je stradalo mnogo više njemačkih civila i vojnika nego svih prethodnih ratnih godina.
Kershaw ističe da se mnogo toga moglo izbjeći da su Nijemci na vrijeme bili spremni pristati na savezničke uvjete, no Adolf Hitler uporno je odbijao svaku pomisao o kapitulaciji: njegove autodestruktivne naredbe i dalje su se provodile, a njegova se moć uspjela održati sve do samoga kraja.
No koji mu je mehanizam vladanja omogućavao da ravna sudbinom Njemačke i onda kada je već svima bilo jasno da je rat izgubljen te da zemlja biva bezrazložno razarana? Koliko su daleko Nijemci bili spremni podupirati Hitlera, čak i kada su znali da vodi zemlju do potpunog uništenja? Jesu li mu i dalje davali svoju voljnu potporu? Ili su pak to jednostavno morali činiti zbog terora kojemu su bili izloženi?
Upravo se tim i ostalim sličnim pitanjima bavi Kershaw u knjizi koja je nužna za razumijevanje same srži Hitlerova vladanja te struktura vlasti i mentalnih sklopova onih koji su ga kontinuirano podržavali, što je naposljetku cijelu jednu naciju odvelo do potpunog sloma i uništenja.
     
StraniceStranice
560
 
UvezUvez
Meka
 
ŠirinaŠirina
155
 
VisinaVisina
235
 
DebljinaDebljina
43
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789535200307
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…