Info
Kategorije
0
0,00
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Priručnici  /  Zdravlje / 

PARADOKS BILJAKA

 
 
 
PARADOKS BILJAKA
PARADOKS BILJAKA
STEVEN GUNDRY R., OLIVIA BELL BUEHL
Kataloški br.: 130914
Cijena: 17,24 €
Klupska cijena: 6,90 €
Opis
Pojedinosti
Mišljenja

Skrivene opasnosti zdrave hrane koje uzrokuju bolest i debljanje

Izbjegnite toksične biljne proteine u hrani koji izazivaju upale u našem tijelu – uz detaljan plan prehrane i detoksikacije!

Većina je nas čula za gluten – protein kojeg možete naći u pšenici, a koji uzrokuje upale u našem tijelu. Svake godine trošimo mnoštvo novca prateći bezglutenske dijete, s namjerom da sačuvamo zdravlje. No što ako sve to vrijeme nismo uočili pravi uzrok problema?
 

U Paradoksu biljaka renomirani kardiolog dr. Steven R. Gundry otkriva da je gluten samo jedan od vrlo toksičnih biljnih proteina koje nazivamo lektinima. Lektini se nalaze ne samo u žitaricama poput pšenice već i u „bezglutenskoj“ hrani koju većina nas smatra zdravom, uključujući razne vrste voća, povrća, orašastih plodova, mahunarki i uobičajenih mliječnih proizvoda. Jednom kad konzumiramo te proteine, oni u našim tijelima pokreću svojevrstan kemijski rat, izazivajući upalne reakcije koje mogu dovesti do dobivanja na težini i težih zdravstvenih problema.

 

Duž svoje karijere, dr. Gundry je uspješno liječio desetke tisuća pacijenata koji su patili od raznih autoimunih bolesti, dijabetesa, problema s probavom, kardiovaskularnih i neurodegenerativnih bolesti, navodeći ih na promjenu prehrane koja dovodi do detoksikacije stanica, obnove utrobe i sveopće njege tijela. Stoga u Paradoksu biljaka dr. Gundry dijeli svoj uspješan program s čitateljima diljem svijeta. Ova knjiga nudi potpuni popis vrsta hrane koje sadrže lektine te zamjenu za svaku od njih, detaljan plan prehrane i detoksikacije te ukusne recepte za hranu koja ne sadrži lektine.
 

Kardiolog dr. Steven R. Gundry već se 40-ak godina uspješno bavi medicinom te je svoje znanje usmjerio u unapređenje ljudske prehrane. Danas radi kao voditelj i osnivač Međunarodnog instituta za srce i pluća te Centra za restorativnu medicinu u Kaliforniji i ondje svakodnevno pomaže pacijentima da kontroliraju svoju težinu, brinu o zdravlju i održavaju dovoljnu količinu energije kroz specifičan plan prehrane.

Kako se kroz svoje dugotrajno iskustvo susretao s pacijentima koji su bolovali od raznih kardiovaskularnih, autoimunih i gastroenteroloških bolesti, počeo je razvijati poseban način liječenja svojih pacijenata – kroz revolucionarne promjene u prehrani. Tako je 2002. godine otvorio vlastitu ordinaciju u sklopu Međunarodnog instituta za srce i pluća te nastavio liječiti svoje pacijente na isti način, razvijajući nov i inovativan način liječenja raznih bolesti. Iz tog su iskustva proizašla i njegova pisana djela, Evolucija prehrane dr. Gundryja i Paradoks biljaka.
 

“Pročitala sam ovu knjigu i zaista je djelovala! Moja je autoimuna bolest nestala i izgubila sam 15 kilograma.”

Kelly Clarkson, omiljena američka pop-rock pjevačica, pobjednica prve sezone američkog showa o talentima Američki Idol i dobitnica tri Grammyja

 

PrevoditeljPrevoditelj
MIRJANA PAIĆ JURINIĆ
 
StraniceStranice
314
 
UvezUvez
Meka
 
ŠirinaŠirina
164
 
VisinaVisina
240
 
DebljinaDebljina
25
 
Stanica u kataloguStanica u katalogu
67
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789531429283
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…