Info
Kategorije
0
0,00
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Beletristika / 

DOM ZA NEŽELJENE DJEVOJČICE

 
 
 
DOM ZA NEŽELJENE DJEVOJČICE
DOM ZA NEŽELJENE DJEVOJČICE
JOANNA GOODMAN
Super rabat
Kataloški br.: 131904
Cijena: 15,91 €
Klupska cijena: 9,00 €
Opis
Pojedinosti
Mišljenja

Dirljiva i napeta priča o neraskidivoj sponi između majke i kćeri

U Quebecu, sredinom dvadesetoga stoljeća, Francuzi i Englezi se međusobno toleriraju, oprezno se uljudno ophodeći, slično kao roditelji Maggie Hughes. Maggien otac, kojemu je materinski jezik engleski, za svoju kćer ima ambicije koje ne uključuju udaju za siromašnoga Francuza, Gabriela Phénixa, mladića sa susjedne farme. Ali Gabriel je zarobio Maggieno srce. Kada ona kao petnaestogodišnjakinja zatrudni, njezini roditelji prisile je da malenu Elodie da na posvajanje i ponovno se vrati „na pravi put“.

Elodie odrasta u jednom siromašnom sirotištu u Quebecu. Takvo već samo po sebi dovoljno nesigurno postojanje doživljava tragičan preokret kada je proglašena umobolnom, s tisućama ostale siročadi iz Quebeca, što je posljedica novoga zakona kojim se više financijskih sredstava osigurava za psihijatrijske bolnice nego za sirotišta. Pretrpjevši odvratno postupanje redovnica, Elodie naposljetku stječe slobodu kao s17-godišnjakinja, kada je gurnuta u nepoznat i uznemirujući svijet.

Maggie je u braku s poslovnim čovjekom koji žudi za tim da zasnuje obitelj, ali ne može zaboraviti kćer koju je bila prisiljena ostaviti i slučajan ponovni susret s Gabrielom potiče je da donese iznimno stresnu odluku. Tijekom godina, životi Maggie i Elodie se isprepliću, ali nikada ne dotiču, no naposljetku se spajaju kada Maggie krene u potragu za svojom davno izgubljenom kćeri i razotkriva istinu koja im je objema bila uskraćena.

„Studija o tome kako ljubav preživljava i najgore životne nedaće. Dubok i potresan roman koji zaokuplja pažnju čitatelja sve dok ga ne nagradi sretnim završetkom.“
Booklist

„Kraj pogađa savršenu emotivnu notu: gorko-sladak je i iskren, utješan i pun žaljenja.“
Kirkus

Joanna Goodman sa suprugom i dvoje djece živi u Torontu. Potječe iz Montreala te je priču Doma za neželjene djevojčice bazirala na stvarnim povijesnim događajima iz pokrajine Quebec i životu svoje pokojne majke. Također je i autorica romana Harmony, You Made Me Love You, velikog hita The Finishing School i The Forgotten Daughter.

PrevoditeljPrevoditelj
DRAGANA GROZDANIĆ
 
StraniceStranice
398
 
UvezUvez
Meka
 
ŠirinaŠirina
142
 
VisinaVisina
200
 
DebljinaDebljina
30
 
Stanica u kataloguStanica u katalogu
80
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789531429931