Info
Kategorije
Fiksni tečaj 1 € = 7,53450 KN
0
0,00kn
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Beletristika  /  Strani naslovi / 

NOĆ U CARACASU

 
 
 
NOĆ U CARACASU
NOĆ U CARACASU
KARINA SAINZ BORGO
Kataloški br.: 132845
Cijena: 18,45 € / 139,00 KN
Klupska cijena: 15,91 € / 119,90 KN
Opis
Pojedinosti
Mišljenja

Nevjerojatna i uzbudljiva istinita špijunska priča koja se čita poput najuzbudljivijeg trilera

Ben Macintyre ovim je sjajnim romanom dosegao vrhunac svoje spisateljske karijere. U ovom višestruko nagrađenom bestseleru on otkriva dramatičan život dvostrukog agenta Olega Gordijevskog, koji je svoju karijeru u KGB-u i tajne koje su mu bile dostupne stavio na raspolaganje britanskoj tajnoj službi MI6.

Iako je ovo djelo knjiga popularne povijesti, Špijun i izdajnik čita se poput najuzbudljivijeg romana majstora špijunske proze Jona Le Carréa, pa i ne čudi da je upravo Le Carré kazao kako je to najbolja istinita špijunska priča koju je ikada čitao.

S jedne strane imamo životnu dramu Olega Gordijevskog, od odrastanja u Sovjetskom Savezu, odnosa s ocem KGB-ovcem, pa razočaranje u sustav za koji je radio i odluka da se okrene protiv njega jer ga je sve jače prezirao, što je više njegovih tajni otkrivao.

Tu su i bračni neuspjesi, koji su uz to dolazili. S druge strane pratimo špijunski rad Gordjevskoga, opisan s dubokim uvidom u tehnologiju tajnih službi. Priča o Gordijevskom, iako nije bila nepoznata, tek je sad potpuno otkrivena široj čitalačkoj publici koja se ima priliku upoznati s djelovanjem ovog, vjerojatno najvećeg špijuna iz vremena Hladnog rata.

Ova je knjiga zapravo nužna u ovome trenutku, kad se otvara rasprava o tome što je bila željezna zavjesa i kako je izgledao život iza nje. Od gradnje Berlinskog zida do njegova rušenja, Oleg Gordijevski je ne samo svjedok, već i sudionik događaja koji su određivali tijek svjetske povijesti.

 

StraniceStranice
208
 
UvezUvez
Meka
 
ŠirinaŠirina
140
 
VisinaVisina
215
 
DebljinaDebljina
15
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789533553061
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…