Info
Kategorije
0
0,00kn
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  NOVITETI / 

SPREMIŠTE TREŠNJEVKA

 
 
 
SPREMIŠTE TREŠNJEVKA
SPREMIŠTE TREŠNJEVKA
TOMISLAV ŠOVAGOVIĆ
Novost
Kataloški br.: 133868
Cijena: 119,90 KN
Klupska cijena: 99,90 KN
Opis
Pojedinosti
Mišljenja

Kulturološki spomenar predratnoga Zagreba

Zbirka Spremište Trešnjevka sadržava 60 priča posvećenih Zagrebu u drugoj polovini 1980-ih. Knjigom ponovno defiliraju raniji Šovagovićevi junaci, smješteni u hrvatsku metropolu koja s Univerzijadom doživljava sportski procvat.

Što je otac Josip slao u kutiji iz dalekoga i prijateljskoga Irana, kako su pročelja zagrebačkih zgrada mijenjala svoje oglašivače, kako (ne) snimiti željenu VHS kasetu, kako vlastite bake naučiti plivati, što jedna kvartovska trgovina može promijeniti u svakodnevici i kako su rasla djeca Osnovne škole Jarun neke su od „skretnica“ knjige koje su i kulturološki spomenar predratnoga glavnoga grada SR Hrvatske.

Djelo je protkano i pričama o velikanu hrvatskoga glumišta Fabijanu Šovagoviću, naslonjeno na doba kada su tramvaji bili s kondukterom u trećim kolima, a fiksni telefoni i pisma uobičajeni (i jedini) načini komunikacije na daljinu. Nastup Tajči na Euroviziji, osnivanje Hrvatske demokratske zajednice, Dinamove i Cibonine utakmice … neki su od povijesnih događaja koji se izmjenjuju s obiteljskim i školskim pričama, tako da će u knjizi Tomislava Šovagovića mnogi čitatelji pronaći i svoje razasute krhotine u sve udaljenijem predvečerju Domovinskoga rata.

Nakon slavonskoga Rudnika čvaraka i dalmatinskih zbirki Cesta knezova Bribirskih i Ispod skala, autor zaključuje autobiografsku pripovijest o djetinjstvu i „sprema“ noćni dnevnik osamdesetih u spremište svih spremišta na Trešnjevci.

 

 

StraniceStranice
312
 
UvezUvez
Meka
 
ŠirinaŠirina
143
 
VisinaVisina
200
 
DebljinaDebljina
23
 
JezikJezik
Hrvatski
 
Stanica u kataloguStanica u katalogu
33
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789531430692
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…