Info
Kategorije
0
0,00kn
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Znanje  /  Putovanje i odmor / 

TAJANSTVENA HRVATSKA

 
 
 
TAJANSTVENA HRVATSKA
TAJANSTVENA HRVATSKA
GRUPA AUTORA
Kataloški br.: 79178
Cijena: 297,00 KN
Klupska cijena: 239,00 KN
Proizvoda nema na zalihi.
Opis
Pojedinosti
Mišljenja
Iako naša domovina površinom ne ulazi u red najvećih europskih zemalja, mnogi njezini stanovnici smatraju da je detaljno poznaju. Pa ipak, mnoge atrakcije Republike Hrvatske skrivene su ili se nalaze izvan glavnih turističkih ruta. Jer Hrvatska nisu samo svima znane velebne dubrovačke zidine, dvorac Trakošćan čiji se obris zrcali u jezeru, monumentalna pulska Arena, barokna osječka Tvrđa ili romantične ulice Gornjega grada u Zagrebu. Hrvatska su i mnoga druga manje poznata mjesta koja potiho i pomalo u sjeni strpljivo čekaju da ih se predstavi. Do nekih, njih ukupno šezdeset, koliko ih je obradio u knjizi, došao je priznati hrvatski fotograf Dario Žagar i prenio ih u ovaj uzbudljiv naslov. 

U ovu smo knjigu odlučili uvrstiti šezdeset iznimno lijepih i zanimljivih lokaliteta o kojima se, nažalost, ne zna mnogo. Ruševine nekoć moćnih starih utvrda, staništa biljnih i životinjskih vrsta kojima prijeti izumiranje, čudesan svijet krškog podzemlja, slikoviti kanjoni i slapovi, skrivena utočišta pustinjaka i izumrla sela do kojih vode zarasli putovi samo su djelić onoga što će ova knjiga rasvijetliti. Stići do ponekih zabačenijih lokacija ponekad je bilo neudobno, pa i mukotrpno, a pronaći najbolju poziciju i dočekati idealan trenutak za još poneki nezaboravan kadar san je svakog fotografa. Na više od tristo fotografija, koliko ih je u ovoj knjizi, zabilježeni su uistinu predivni motivi iz raznih dijelova Hrvatske. 
Hrvatska je zemlja koja u sebi ima i pustinju i prašumu, poznate i nepoznate krajeve, ali i nas koji je tek trebamo otkriti. Jer tek kad obiđemo i posljednje, zabačenije kutke Lijepe Naše, moći ćemo reći da je uistinu poznajemo i biti ponosni na svu ljepotu koju nam pruža. Ova je knjiga tek malen doprinos tom cilju. 

   
    
StraniceStranice
416
 
UvezUvez
TVRDI
 
ŠirinaŠirina
245
 
VisinaVisina
305
 
DebljinaDebljina
33
 
ZbirkaZbirka
PRIRUČNICI
 
Stanica u kataloguStanica u katalogu
46
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789531412575
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…