Info
Kategorije
Fiksni tečaj 1 € = 7,53450 KN
0
0,00
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Priručnici / 

VELIKANI HRVATSKE PROŠLOSTI

 
 
 
VELIKANI HRVATSKE PROŠLOSTI
VELIKANI HRVATSKE PROŠLOSTI
HRVOJE KEKEZ
Kataloški br.: 83162
Cijena: 39,42 € / 297,01 KN
Klupska cijena: 31,72 € / 238,99 KN
Opis
Pojedinosti
Mišljenja
VELIKANI HRVATSKE PROŠLOSTI
150 velikana hrvatske prošlosti − tko su bili i za što su zaslužni


    - Biografije 150 hrvatskih velikana
    - Mnoštvo rijetkih fotografija i ilustracija iz raznih arhiva
    - 40 ilustriranih portreta

U ovoj knjizi predstavljeno je 150 velikana hrvatske prošlosti. Riječ je o osobama koje su zadužile hrvatski narod, ali i čitavu Europu, djelujući na različitim poljima društvenog života. Među njima su hrvatski knezovi i kraljevi iz ranoga srednjeg vijeka, ali i brojni političari i vojskovođe, znanstvenici i izumitelji, književnici i umjetnici, učenjaci i crkveni velikodostojnici, sportaši i istraživači. Jednostavno rečeno, knjiga obuhvaća mnoge slavne osobe još od vremena kneza Ljudevita s početka 9. stoljeća, pa sve do nikad prežaljenoga košarkaškog Mozarta, Dražena Petrovića.

Autor 40 ilustracija (portreta velikana) je Dino Idrizbegović. Fotografije u knjizi uglavnom su u boji; kupljene su od raznih ustanova (Hrvatski državni arhiv, Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Moderna galerija, Arhiv Tošo Dabac, HAZU, HNK u Zagrebu), a autor manjeg broja fotografija je Ivica Jandrijević.

Na jednom mjestu nalaze se biografije najvećih hrvatskih književnika, političara, skladatelja, kipara, vojskovođa, sportaša, crkvenih velikodostojnika, slikara...

Svaka država s ponosom ističe svoj identitet. Neke od njih nadaleko su poznate po kulturno-povijesnim spomenicima i prirodnim fenomenima, no u mnogima od njih živjele su i stvarale osobe koje su na neki način mijenjale svijet. Jednako tako i Hrvati, ali i svi građani Republike Hrvatske, mogu biti ponosni na bogatstvo svoje kulturne, političke i društvene povijesti.

Pronađite mnoge zanimljive podatke koji će vam pružiti nova znanja ili pak proširiti dosadašnje spoznaje o ljudima koji su svojim radom, znanjem, vještinama i umijećem pronosili glas o Hrvatskoj i izvan granica naše domovine, pa ih s pravom možemo nazvati velikanima hrvatske prošlosti.   

Pogledajte odabrane stranice iz knjige:
 
            
StraniceStranice
320
 
UvezUvez
Tvrda
 
ŠirinaŠirina
234
 
VisinaVisina
297
 
DebljinaDebljina
25
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789531414548
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…