Info
Kategorije
BESPLATNI TELEFON 0800 10 16UČLANJENJEREGISTRACIJA
Fiksni tečaj 1 € = 7,53450 KN
0
0,00
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Mali svijet  /  Bajke i slikovnice / 

VRLO GLADNA GUSJENICA

 
 
 
VRLO GLADNA GUSJENICA
VRLO GLADNA GUSJENICA
ERIC CARLE
Kataloški br.: 85373
Cijena: 13,14 € / 99,00 KN
Klupska cijena: 10,49 € / 79,04 KN
Proizvoda nema na zalihi.
Opis
Pojedinosti
Mišljenja
Jedne sunčane nedjelje malena se gusjenica izlegla iz jajeta. Bila je vrlo gladna i počela je jesti i jesti... Pet dana je jela voće, svaki dan povećavajući dozu, pa je tako pojela jednu jabuku, dvije kruške, tri šljive..., ali je ipak još uvijek bila gladna! Zatim je počela eksperimentirati s raznovrsnim namirnicama, sve dok se nije toliko prejela da joj je postalo zlo. Nakon što se oporavila, otišla je spavati u kukuljicu, gdje je provela sljedeća dva tjedna. A tad se pretvorila u prekrasnog leptira, s velikim šarenim krilima…

Pravi klasik među slikovnicama! Osim što je prekrasno ilustrirana, ova slikovnica poučava djecu prirodnom fenomenu transformacije „gladne gusjenice“ u prekrasnoga leptira, uči ih dane u tjednu ali i nazive raznih namirnica i hrane. Zanimljivost je ove slikovnice i u tome što su stranice (tj. hrana) probušene pa dijete ima dojam kao da gusjenica je uistinu pojela sve nabrojene namirnice... Otkrijte zašto je ovo jedna od najomiljenijih i najnagrađivanijih slikovnica na svijetu, koja je od svog prvog izdanja 1969. do danas prodana u fantasičnih 30 milijuna primjeraka!
 
Eric Carle je dizajner, ilustrator i pisac dječjih knjiga. Ovo mu je najpoznatija slikovnica, prevedena na 55 jezika, a od 1969., kada je prvi put objavljena, osim što je dobila brojne nagrade, prodana je u više od 30 milijuna primjeraka. 2010. godine dobio je nagradu Hans Christian Andersen. Dosad je ilustrirao 70 slikovnica od kojih su mnoge bestseleri.
 
Ova je slikovnica aposolutni klasik u kategoriji dječjih slikovnica!  A znate li koliko je doista „velika“? Evo koliko:
 
  • Primjerak ove slikovnice proda se svakih 30 sekundi negdje u svijetu!
  • Jedna je od najvećih američkih dječjih klasika svih vremena i, prema anketama, druga najomiljenija američka slikovnica svih vremena (odmah iza slikovnice Tamo gdje su divlji stvori Maurica Sendaka).
  • The New York Times ju je proglasio jednom od 10 najboljih slikovnica 1969. godine, a u anketi BBC-ja iz 2003., u kojoj se tražila najomiljenija knjiga u Velikoj Britaniji, našla je svoje mjesto među rijetkim slikovnicama koje su dospjele na popis omiljenih naslova Britanaca. 2007. godine je odabrana među 100 najboljih američkih edukativnih slikovnica.
  • Prevedena na čak 55 jezika, koriste je učitelji u školi, knjižničari i roditelji kao pomoć u učenju brojenja, dana u tjednu i različitih namirnica.
Mnoge slavne osobe, poput Mary-Louise Parker i Vincea Vaughna koristili su ovu slikovnicu u kampanjama za promicanje pismenosti i čitanja, a političarka Hilary Clinton ju je koristila u kampanjji o važnosti učenja od najranijih dana.
  • 2009. je Google obilježio 40. godišnjicu izlaska knjige tako da je logo na svojoj početnoj stranici prilagodio stilu kojim je oslikana ova fantastična slikovnica.
 
  • 2011. godine je Američko pedijatrijsko društvo poslalo posebno otisnute primjerke ove knjige u pedijatrijske ordinacije diljem SAD-a, kako bi potaknulo usvajanje zdravih prehrambenih navika kod djece.
     
  • Ova je slikovnica jedna od odabranih preporučenih slikovnica u hrvatskoj kampanji Čitaj mi, koja potiče roditelje i druge odrasle da čitaju djeci od njihova rođenja. Više o kampanji doznajte na www.citajmi.info
 
"Vrlo gladna gusjenica doslovno gricka svoj put kroz stranice ove knjige – da bi se zatim zauvijek začahurila u srcu vašeg djeteta... "
Mother's Manual
 
"Sjajno ilustrirano, briljantno inovativno..."
The New York Times Book Review
 
"Pišem za dijete u sebi. To je uvijek osnova od koje kreće moj stvaralački proces."
Eric Carle
 
Iz intervjua s autorom Ericom Carleom:
 
Što kažete na činjenicu da se svakih 30 sekundi negdje u svijetu proda jedan primjerak Vrlo gladne gusjenice?
Eric Carle: "Veoma mi je teško, a vjerojatno i drugima, to pojmiti. Ali veoma sam počašćen činjenicom da toliko mnogo ljudi uživa u mojoj priči i da je naraštaji roditelja koji su odrasli uz ovu knjigu danas čitaju svojoj djeci."          
StraniceStranice
32
 
UvezUvez
Tvrda
 
ŠirinaŠirina
210
 
VisinaVisina
295
 
DebljinaDebljina
10
 
JezikJezik
Hrvatski
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789531415149
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…