Info
Kategorije
0
0,00kn
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Beletristika  /  Strani naslovi / 

BIJEG GEMME HARDY

 
 
 
BIJEG GEMME HARDY
BIJEG GEMME HARDY
LIVESEY MARGOT
Kataloški br.: 87734
Cijena: 139,00 KN
Klupska cijena: 109,00 KN
Proizvoda nema na zalihi.
Opis
Pojedinosti
Mišljenja
Ovaj dojmljiv hommage romanu Jane Eyre Charlotte Brontë prava je saga koja nanovo oživljava vječne teme predloška, ali će jamačno i sam postati klasik
 
Kada se njezin otac, udovac, utopi na moru, Gemmu Hardy odvedu s rodnoga Islanda u Škotsku, gdje će živjeti s ujakom i njegovom obitelji. Ali nakon smrti brižnoga skrbnika, Gemma ostaje pod krovom kivne ujne i uskoro postaje jasno da je Gemma nepoželjan gost. Kada dobije stipendiju za privatni internat, desetogodišnja Gemma vjeruje da je pronašla savršeno rješenje i revno polazi u novi dom. Međutim, u Claypooleu će se prema njoj ponašati kao prema neplaćenoj služavki. Na Gemmino oduševljenje, škola bankrotira pa ona prihvati posao guvernante na otočju Orkney. Samotna kuća Crni kos pripada gospodinu Sinclairu, londonskom biznismenu, a Gemma je zadužena za skrb o njegovoj osmogodišnjoj nećakinji. Čak i prije prvoga susreta, Gemma je, kao i ostatak otoka, zaintrigirana gospodinom Sinclairom. Bogat je, samac, dolijeće iz Londona kada poželi i u njegovoj nazočnosti cijela kuća živne. Kao pravi par suprotnosti, njih dvoje se međusobno privuku, ali Gemmina najveća kušnja tek slijedi: putovanje ispunjeno strašću i izdajom, iskupljenjem i prosvjetljenjem, koje će je dovesti do života o kakvome nikada nije sanjala.
Bijeg Gemme Hardy, smješten u Škotsku i Island u pedesetima i šezdesetima − dojmljiv hommage romanu Jane Eyre Charlotte Brontë − prava je saga koja nanovo oživljava vječne teme predloška, ali će jamačno i sam postati klasik.
 
Margot Livesey, cijenjena je autorica romana Kuća u Fortune Streetu, U lovu na Veronu, Eva premješta pokućstvo, Nestali svijet, Kriminalci i Domaća zadaća. Njezini tekstovi objavljeni su u časopisima The New Yorker, Vogue i The Atlantic, a stipendije je dobila i od Nacionalnog fonda za poticanje umjetnosti i Guggenheimove zaklade. Za roman Kuća u Fortune Streetu dobila je 2009. godine nagradu L.L. Winship/ PEN New England. Rođena je u Škotskoj i odrasla je na rubu Škotskoga visočja. Živi u okolici Bostona i predaje kreativno pisanje na koledžu Emerson kao „gostujuća istaknuta spisateljica”.  
PrevoditeljPrevoditelj
MRDULJAŠ DOLEŽAL PETRA
 
StraniceStranice
474
 
UvezUvez
MEKI
 
ŠirinaŠirina
144
 
VisinaVisina
200
 
DebljinaDebljina
34
 
ZbirkaZbirka
BELETRISTIKA
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789531415545
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…