Info
Kategorije
0
0,00kn
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Beletristika  /  Strani naslovi / 

DJEVOJKE IZ SAN FREDIANA

 
 
 
DJEVOJKE IZ SAN FREDIANA
DJEVOJKE IZ SAN FREDIANA
PRATOLINI VASCO
Kataloški br.: 103143
Cijena: 99,00 KN
Klupska cijena: 79,00 KN
Opis
Pojedinosti
Mišljenja
Mladi službenik Aldo, kojeg zbog sličnosti s glumcem Robertom Taylorom, svi zovu Bob, lokalni je zavodnik u firentinskoj sirotinjskoj četvrti San Frediano. Pravi se da je zaljubljen u čak pet djevojaka, koje, naravno, ne znaju jedna za drugu, ali se zato, svaka od njih, smatra Aldovom zaručnicom. No jedna od njih, mlada Tosca, postaje sumnjičava i pokušava istražiti gdje je on kad joj govori da radi prekovremeno. Tosca će saznati za sve ‘zaručnice’ i odlučiti ih osobno upoznati, a kad se djevojke međusobno upoznaju dogovorit će brutalnu osvetu koja će Alda posramiti pred cijelom četvrti.

Iako napisan još 1948. godine roman slavnog talijanskog pisca Vasca Pratolinija moderna je priča s drevnom okosnicom koja umnogome podsjeća na priče iz slavnoga Boccacciova Decamerona. Pravi je protagonist upravo firentinska četvrt San Frediano s mnoštvom živopisnih likova koji nakon Drugog svjetskog rata pokušavaju pronaći mjesto pod suncem. Istovremeno erotičan i zabavan, tužan i, na trenutke, i tragičan ovaj je slavni roman doživio čak dvije filmske ekranizacije i danas se smatra jednim od najznačajnijih romana suvremene talijanske književnosti.
 
Vasco Pratolini (Firenca 1913. – Rim 1991.), rođen u radničkoj obitelji, rano je prekinuo školovanje i bavio se raznim zanimanjima. Na književnoj se sceni pojavio 1941. Zelenim sagom, ali uspjeh je postigao 1955. romanom Metello. Među brojnim Pratolinijevim djelima ističu se Gradska četvrt, Obiteljske kronike, Kronike o siromašnim ljubavnicima, Jedan junak našeg doba, Sentimentalni dnevnik i Postojanost razuma.


Prelistajte knjigu:

 
 
   
PrevoditeljPrevoditelj
ČUBRANIĆ MIRNA
 
StraniceStranice
130
 
UvezUvez
MEKI
 
ŠirinaŠirina
142
 
VisinaVisina
200
 
DebljinaDebljina
10
 
ZbirkaZbirka
MOZAIKOVA ZABAVNA BIBLIOTEKA
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789531418096
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…