Info
Kategorije
0
0,00kn
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Znanje  /  Povijest i kultura / 

POSTKAPITALIZAM

 
 
 
POSTKAPITALIZAM
POSTKAPITALIZAM
MASON PAUL
Kataloški br.: 106922
Cijena: 149,00 KN
Klupska cijena: 119,00 KN
Proizvoda nema na zalihi.
Opis
Pojedinosti
Mišljenja
Tijekom posljednja dva stoljeća, ili tako nekako, kapitalizam je preživio duboke promjene – ekonomske cikluse koji su imali svoje uspone i padove i mijenjali smjer i nakon kojih se on uvijek transformirao i jačao. Analizirajući tu turbulentnu povijest, Paul Mason u Postkapitalizmu tvrdi da smo i sada na korak od promjene, međutim, tako velike i tako kompleksne da će ovaj put kapitalizam kao takav, cijeli taj složeni sustav unutar kojeg funkcioniraju cijela društva, sada mutirati u nešto sasvim novo.

U samoj srži te promjene je informatička tehnologija, revolucija koju je pokrenuo kapitalizam, ali i s tendencijom srozavanja mnogih poznatih vrijednosti prema - nuli. Time se stvaraju preduvjeti kraha gospodarstva utemeljenog na pojmovima tržišta, plaća i privatnog vlasništva.

Gotovo neopaženo, u nišama i zakutcima tržišog gospodarstva, gospodarski život počinje se kretati u drugom ritmu. Ponašanja i životi ljudi se mijenjaju, i to na način koji je protivan postojećem sustavu od država utemeljenog korporativnog kapitalizma. A budući da se mijenja teren, ukazuju se i novi putevi... U ovoj pomalo vizionarskoj knjizi Mason pokazuje kako iz pepela krize imamo priliku za stvaranje socijalno pravednog i održivog gospodarstva.
 
Unatoč nemalim opasnostima na koje možemo naići, Mason tvrdi da postoji razlog za nadu. Ovo je prvi put u ljudskoj povijesti da, opremljeni razumijevanjem onoga što se događa oko nas, možemo predvidjeti i oblikovati budućnost.
„Nakon postmodernizma i svih ostalih modernih post-trendova, Mason se neustrašivo suočava s jedinim pravim ‘post’ - postkapitalizmom. Iako posvuda oko sebe možemo vidjeti zlokobne znakove slijepih ulica globalnoga kapitalizma, čini se da je možda teže nego ikad zamisliti ostvarivu alternativu. Kako bismo se trebali nositi s tom frustrirajućom situacijom? Iako je Masonova knjiga neodoljiva za čitanje, ta jasnoća ne smije nas zavarati - to je knjiga koja nas tjera da razmislimo.“
Slavoj Žižek  
StraniceStranice
370
 
UvezUvez
MEKI
 
ŠirinaŠirina
150
 
VisinaVisina
230
 
DebljinaDebljina
30
 
Stanica u kataloguStanica u katalogu
44
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789533490021
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…