Info
Kategorije
0
0,00kn
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Savjetnici  /  Samopomoć / 

KAKO IZGRADITI KARAKTER

 
 
 
KAKO IZGRADITI KARAKTER
KAKO IZGRADITI KARAKTER
DAVID BROOKS
Kataloški br.: 108654
Cijena: 149,00 KN
Klupska cijena: 69,00 KN
Proizvoda nema na zalihi.
Opis
Pojedinosti
Mišljenja
Povezujući psihologiju, politiku, duhovnost i ispovijed, ova nam knjiga pruža priliku da porazmislimo o svojim prioritetima te nam pokazuje kako možemo ojačati svoj karakter
 
Mudrošću, humorom, znatiželjom i oštroumnim razmišljanjima, koji su doveli milijune čitatelja do njegove kolumne u listu The New York Times i do njegovih prethodnih uspješnica, David Brooks neprekidno prosvjetljava naš svakodnevni život na iznenađujuće i izvorne načine. U knjizi Društvena životinja istraživao je neuroznanost ljudskih veza i način na koji možemo zajedno napredovati, a u ovoj sjajnoj knjizi usredotočio se na dublje vrijednosti koje bi trebale utjecati na naš život. Kao odgovor na ono što on naziva kulturom Velikog Ja, koja naglašava vanjski uspjeh, Brooks izaziva i sebe i nas da uspostavimo ravnotežu između naših „vrlina iz životopisa“ – postizanje bogatstva, slave i statusa – te naših „pohvalnih vrlina“; onih koje postoje kao temelj našega bića − ljubaznost, hrabrost, iskrenost ili lojalnost − usredotočivši se na vrste odnosa koje smo stvorili.
 
Razmislimo li o nekima od najvećih svjetskih mislilaca i vođa koji su pružali nadahnuće, Brooks nam otkriva kako su oni, kroz unutarnju borbu i osjećaj vlastitih ograničenja, izgradili snažniji unutarnji karakter. Frances Perkins, aktivistkinja za prava radnika, shvatila je potrebu za suzbijanjem dijelova sebe da bi mogla biti instrument za postizanje većeg cilja. Dwight Eisenhower nije organizirao svoj život oko impulzivnog izražavanja samoga sebe, nego je razmišljao o obuzdavanju samoga sebe. Dorothy Day, pobožna katolička preobraćenica i zaštitnica siromašnih, naučila je kao mlada rječnik jednostavnosti i predaje. Pioniri borbe za građanska prava, A. Philip Randolph i Bayard Rustin naučili su se suzdržanosti i logici samodiscipline te potrebi sumnje u sebe, čak i dok vode plemenite bitke.
Povezujući psihologiju, politiku, duhovnost i ispovijed, knjiga Kako izgraditi karakter pruža nam priliku da ponovno razmislimo o svojim prioritetima te da težimo izgraditi bogat unutarnji život kojeg karakterizira poniznost i moralnost.
 
David Brooks (Toronto, Kanada, 1961.) američki je novinar, kolumnist lista The New York Times. Član je Američke akademije umjetnosti i znanosti, a od 2013. godine poučava na Sveučilištu Yale, s kojeg su potekle neke od ideja iznesene u ovoj knjizi. Autor je nekoliko književnih djela, no najveći uspjeh doživio je 2011. godine, po objavi naslova Društvena životinja, koji je postao svjetska uspješnica. S troje djece živi u američkoj saveznoj državi Marylandu.               
StraniceStranice
304
 
UvezUvez
Meka
 
ŠirinaŠirina
160
 
VisinaVisina
240
 
DebljinaDebljina
25
 
JezikJezik
Hrvatski
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789531420372
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…