Info
Kategorije
0
0,00kn
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Savjetnici / 

PROLAZNOST

 
 
 
PROLAZNOST
PROLAZNOST
ATUL GAWANDE
Kataloški br.: 109405
Cijena: 99,00 KN
Klupska cijena: 79,00 KN
Opis
Pojedinosti
Mišljenja
Jedno od najboljih publicističkih djela prošle godine koje ne silazi s prvih mjesta ljestvica čitanosti – prvi izdavački fenomen koji podjednako hvale i struka i čitatelji
 
Kirurg Atul Gawande u ovom briljantnom i senzacionalnom djelu razmatra najteži izazov svoje profesije: kako medicina može poboljšati ne samo život nego i proces njegova svršetka.
Doima se da su ciljevi medicine u pogledu neizbježnog starenja i smrti prečesto suprotni onome što je dobro za ljudski duh. Vrlo često ne uvažava ljude i njihovo dostojanstvo i privatnost, njihove potrebe, želje ili prioritete nego se fokusira na puko fizičko preživljavanje s pomoću raznih terapija i lijekova. A posljedice utječu na pacijentove živote, živote njihovih obitelji pa i čak na gospodarstvo cijele države.
Ali, Gawande otkriva da tako ne mora biti. Ovom knjigom dokazuje da posljednji tjedni ili mjeseci života mogu biti bogati iskustvima te dostojanstveni. Medicina može umirivati i poboljšavati naše iskustvo sve do kraja, omogućavajući ne samo dobar život, nego i dobru, dostojanstvenu smrt.
Iako se ova knjiga bavi ozbiljnim i teškim temama, na kraju donosi smirenje, nadu i utjehu.
Prolaznost je proglašena jednim od najboljih publicističkih djela prošle godine te od izlaska ne silazi s prvih mjesta ljestvica čitanosti u Americi i diljem Europe. U kratkom je vremenu postala pravi izdavački fenomen, kojeg podjednako hvale struka ali i mnogobrojni čitatelji.
Ovaj je veliki bestseler New York Timesa bio i u konkurenciji za nagradu Samuel Johnson Prize 2014. godine.
 
„Sada shvaćam, ovaj život brzo prolazi.“
ratnik Karna, u Mahabharati
 
“ Medicina nas održava na životu, ali nas ne priprema za njegov kraj. Ovo je iznimno snažna i potresna knjiga.”
Malcolm Gladwell
 
“ Prekrasno napisano. Gawande nam je dao posve drugačiji pogled na starenje i umiranje u našemu društvu – pun empatije, razumijevanja i humanosti.”
The New York Review Of Books
 
“ Ova hrabra i mudra knjiga postavlja pitanja koja se nitko od nas ne usudi postaviti, kombinirajući medicinsko znanje i empatiju.”
Sunday Times
 
“ U naše je vrijeme sve podređeno medicinskim postupcima i tretmanima, pa tako i sam kraj naših života. Međutim, tada nam nisu potrebni samo lijekovi i razni zahvati. Potreban nam je život koji i dalje ima smisao, koji je ispunjen i kvalitetan, koliko je to najviše moguće u danim okolnostima. Prolaznost nije samo mudra i duboka knjiga, ona je jedna od najvažnijih knjiga našega vremena.”
Oliver Sacks
 
Atul Gawande autor je triju bestselera: Complications, koji je bio finalist za National Book Award; Better, koja je na Amazon.com izabrana za jednu od deset najboljih knjiga u 2007. godini, i The Checklist Manifesto. Uz to je i kirurg u bolnici u Bostonu, stalni suradnik časopisa New Yorker i profesor na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Harvard.
Osvojio je nagradu Lewis Thomas za pisanje o znanosti, stipendiju MacArthur i dvije nagrade National Magazinea. On i supruga imaju troje djece te žive u Newtonu u Massachusettsu.    


Prelistajte knjigu:

 
 
                
StraniceStranice
354
 
UvezUvez
Meka
 
ŠirinaŠirina
125
 
VisinaVisina
188
 
DebljinaDebljina
30
 
JezikJezik
Hrvatski
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789531420631
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…