Info
Kategorije
0
0,00kn
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Savjetnici / 

DAH KOJI ŽIVOT ZNAČI

 
 
 
DAH KOJI ŽIVOT ZNAČI
DAH KOJI ŽIVOT ZNAČI
PAUL KALANITHI
Kataloški br.: 111310
Cijena: 99,00 KN
Klupska cijena: 79,00 KN
Opis
Pojedinosti
Mišljenja

Potresna, emotivna, iskrena i nadahnjujuća priča koja slavi život

 

Duboko dirljivi memoari mladog neurokirurga koji se suočava s dijagnozom neizlječive bolesti i pokušava odgovoriti na pitanje: Što život čini vrijednim življenja?

Ova izuzetno potresna, emotivna, iskrena i nadahnjujuća knjiga u sebi nosi žurnost utrkivanja s vremenom, potrebe da se kaže mnogo toga važnog. Paul Kalanithi, neurokirurg s američkog Stanforda, sa smrću se suočio kao liječnik i kao pacijent – proučavao ju je, borio se s njom i prihvatio je. Želio je ljudima pomoći shvatiti smrt i suočiti se s vlastitom smrtnošću. Knjiga je na određen način nedovršena jer je ubrzano pogoršanje Paulova stanja zaustavilo njezino pisanje, ali to je temeljna sastavnica njezine istine, stvarnosti s kojom je Paul bio suočen.

 

Paul Kalanithi (1977. – 2015.) bio je neurokirurg i pisac. Odrastao je u Kingmanu u Arizoni te na Sveučilištu Stanford diplomirao englesku književnost i humanu biologiju. Na Sveučilištu Cambridge magistrirao je povijest te filozofiju znanosti i medicine, pa s pohvalom diplomirao na Medicinskom fakultetu Yale, na kojem je primljen u državno počasno medicinsko društvo Alpha Omega Alpha. Vratio se na Stanford kako bi dovršio specijalizaciju neurološke kirurgije i postdoktorski studij neuroznanosti, tijekom kojega je primio najvišu nagradu koju Američka akademija za neurološku kirurgiju dodjeljuje za istraživanje. Umro je u ožujku 2015. godine. Za njim je ostala njegova velika obitelj puna ljubavi, uključujući njegovu suprugu Lucy te njihovu kćer Elizabeth Acadiju.              
StraniceStranice
208
 
UvezUvez
Meka
 
ŠirinaŠirina
125
 
VisinaVisina
188
 
DebljinaDebljina
15
 
JezikJezik
Hrvatski
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789531421393
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…