Info
Kategorije
0
0,00kn
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Savjetnici / 

SVE JE U GLAVI

 
 
 
SVE JE U GLAVI
SVE JE U GLAVI
Kataloški br.: 111930
Cijena: 139,00 KN
Klupska cijena: 119,00 KN
Opis
Pojedinosti
Mišljenja

Doznajte koliko su naše tijelo i um povezani ta kako utječu na naše zdravlje i život
 

Na svakom je koraku moguće pronaći primjere koji pokazuju koliki utjecaj naš um ima na tijelo, a najčešći među njima ne smatraju se ni po čemu neobičnim. Svi prihvaćamo da naše srce treperi od uzbuđenja ili da se naše čelo znoji od nervoze. No, tjelesne reakcije na emocije ponekad znaju biti daleko ozbiljnije od prolaznog rumenila ili pokoje suze. Na ovom putovanju u vrlo stvaran svijet psihosomatskih bolesti, neurologinja Suzanne O’Sullivan otkriva nam tajne koje smo svi u stanju skrivati pred sobom.

Psihosomatski poremećaji su stanja u kojima osoba pati od očitih tjelesnih simptoma koji uzrokuju stvarnu patnju i nemoć, a koje je nemoguće objasniti bilo kakvim pretragama ili tjelesnim pregledom. Mnogi pacijenti imaju simptome koji se smatraju medicinski neobjašnjivima. Pacijent se godinama neuspješno bori sa svojim simptomima, pokušavajući naći rješenje svojih problema. U većini slučajeva nagađa se da je u pitanju emocionalni uzrok, što je često posljednje što pacijent želi čuti, a liječnik reći.

Doktorica O’Sullivan opisuje nam najteže slučajeve s kojima se susretala u svojoj praksi – paralizu, razne napadaje ili sljepoću – ali i one svakodnevne kao što su stalni umor ili kronični bolovi. Upoznajući nas sa svojim pacijentima, potiče nas da se dublje zagledamo u sebe i postanemo svjesni duboke povezanosti uma i tijela te načina na koji to može utjecati na naš život.

“Iskreno, fascinantno i apsolutno nužno štivo.”
The Times

„Zapanjujući uvid u ljudsko tijelo i um.“

Daily Mail

 

„Od presudne važnosti!“
Daily Telegraph

 

„Liječničke priče o čudnim bolestima pacijenata popularne su još od Olivera Sacksa... No, rijetke su toliko bizarne i uznemirujuće kao priče opisane u ovoj čudesnoj i nevjerojatno suosjećajnoj knjizi.“

Sunday Times

 

Dobitnica nagrade Wellcome Book Prize Dr. Suzanne O’Sullivan radi kao Konzultantica za neurologiju od 2004. godine, isprva pri Kraljevskoj bolnici u Londonu (Royal London Hospital), a danas je konzultantica za kliničku neurofiziologiju i neurologiju pri Nacionalnoj bolnici za neurologiju i neurokirurgiju (National Hospital for Neurology and Neurosurgery), i za specijalan tim pri Udruženju za epilepsiju. Upravo se u toj funkciji obučila za rad s pacijentima koji pate od psihogenih poremećaja. Usto se bavi oboljelima od tjelesnih bolesti poput epilepsije. Ovo je njezina prva knjiga, koja je dobila nagradu Wellcome Book Prize.

StraniceStranice
396
 
UvezUvez
Meka
 
ŠirinaŠirina
130
 
VisinaVisina
190
 
DebljinaDebljina
30
 
JezikJezik
Hrvatski
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789531421690
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…