Info
Kategorije
0
0,00kn
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Beletristika / 

PROSJAK I ZEC

 
 
 
PROSJAK I ZEC
PROSJAK I ZEC
KYRÖ TUOMAS
Kataloški br.: 115170
Cijena: 149,00 KN
Klupska cijena: 119,00 KN
Opis
Pojedinosti
Mišljenja

Satirični roman o tome kako nas je život sveo na potrošače

Rumunj Vatanescu imao je nekoliko mogućnosti: mogao je krasti automobile, skupljati bakar, prodati bubreg ili – otići na privremeni rad u Skandinaviju. Naime ruski trgovac ljudima Jegor Kugar, produžena ruka međunarodne kriminalne hobotnice, obećava mu siguran posao, puni pansion i hranu ako pođe s njim u Finsku da za njega prosi. Vatanescu trpi sva poniženja i nedaće vođen samo jednom željom: da sinu kojeg je ostavio u Rumunjskoj kupi kopačke. Kada se prosjaci pobune protiv Kugara, Vatanescu uspije pobjeći, a premda je i sam u nevolji, pred progoniteljima spasi zeca i njihova zajednička pustolovina može početi.

Roman Prosjak i zec finskog satiričara Tuomasa Kyröa fantastična je priča o čovjeku koji ne odustaje od svojih snova, a spletom okolnosti život mu se mijenja na nevjerojatan način. Hommage finskom klasiku Godina zeca Arta Paasilinne, roman Prosjak i zec veoma je duhovito, toplo i šarmantno djelo koje nikoga ne može ostaviti ravnodušnim.

Ova neobična, privlačna priča o Europi, kapitalizmu i ljudskom srcu drugačija je od svega što ćete ikada pročitati.
— Shortbooks.com

Kyröova je satira smirena, prikladno distancirana i uglavnom zabavna.
— Kouvolan sanomat

Ova knjiga nosi toplinu, srce i humor koji inspiriraju i govori i više nego što je potrebno o načinima na koje svijet funkcionira i njegovim manjkavostima... neobična i jedinstvena.
— FantasticFiction.co.uk

Kyrö piše jezgrovitu prozu punu brzih preokreta. On ne pokušava imitirati bogate rečenice svojeg prethodnika Arta Paasilinne. Kyrö je sportaš, pa možemo zaključiti: skije su dobro odabrane i do cilja stiže oslanjajući se na vlastite snage. Tuomas Kyrö rođen je 1974. u Helsinkiju.  
StraniceStranice
320
 
UvezUvez
TVRDI
 
ŠirinaŠirina
140
 
VisinaVisina
210
 
DebljinaDebljina
27
 
JezikJezik
HRVATSKI
 
Stanica u kataloguStanica u katalogu
20
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789532668339
 
Pogledajte i ovo
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…