Info
Kategorije
Fiksni tečaj 1 € = 7,53450 KN
0
0,00
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Beletristika / 

POHVALA STAROSTI

 
 
 
POHVALA STAROSTI
POHVALA STAROSTI
Kataloški br.: 115600
Cijena: 13,14 € / 99,00 KN
Klupska cijena: 5,18 € / 39,03 KN
Opis
Pojedinosti
Mišljenja

Vrlo duhovita i pronicava knjiga o starosti i starenju koja je, zapravo, pohvala ljubavi

 

Pohvala starosti niz je eseja – ili feljtona – o raznim fenomenima karakterističnim za treću dob, pri čemu se temi pristupa na izrazito vedar način, čak i humoristično. Pripovijedanje je podijeljeno na četiri dijela: Fiziologija, Psihologija, Sociologija i Filozofija, gdje već sami naslovi dovoljno govore o čemu je riječ, a svaki dio sadrži desetak ogleda o mukama i radostima staračke dobi.

Pavao Pavličić već nas dugi niz godina oduševljava zanimljivim i duhovitim ogledima o svijetu oko nas (sjetimo se samo naslova poput Svoj svome, Zagrebački odrezak, Prolazna soba, Bilo pa prošlo, Narodno veselje…) no Pohvalu starosti, unatoč svemu, nije mogao napisati ranije pa je zbog iskustva ‘vlastite kože’ ova knjiga još uvjerljivija, točnija ali i duhovitija. Vidi se da je autor dovoljno star da dobro poznaje problematiku, a dovoljno priseban da o njoj zanimljivo pripovijeda. U knjizi će se, razumljivo, najbolje prepoznati starije osobe, ali bi i mlađe mogle nešto naučiti.

 

Pavao Pavličić rođen je 16. kolovoza 1946. godine u Vukovaru gdje je završio osnovnu i srednju školu, a nakon toga se uputio u Zagreb, gdje je na Filozofskom fakultetu 1969. godine diplomirao komparativnu književnost i talijanski jezik. Doktorirao je 1974. godine tezom iz područja metrike. Svoju karijeru kao jedan od najpoznatijih književnika počeo je kao novelist, objavivši pripovijetke kao što su Vilinski vatrogasci, Dobri duh Zagreba, Slobodni pad, Vodič po Vukovaru, Prolazna soba. Nakon toga je izdao još i mnoge druge pripovijetke, romane, memoarsku prozu… Riječ je o zaista bogatom autoru koji nam je u naslijeđe ostavio brojna vrijedna djela, među koja se ubraja i ovaj njegov, najnoviji naslov.

StraniceStranice
210
 
UvezUvez
Meka
 
ŠirinaŠirina
142
 
VisinaVisina
200
 
DebljinaDebljina
17
 
Stanica u kataloguStanica u katalogu
73
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789531423021
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…