Info
Kategorije
Fiksni tečaj 1 € = 7,53450 KN
0
0,00
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Znanje / 

JESTIVA POVIJEST ČOVJEČANSTVA

 
 
 
JESTIVA POVIJEST ČOVJEČANSTVA
JESTIVA POVIJEST ČOVJEČANSTVA
TOM STANDAGE
Kataloški br.: 116020
Cijena: 15,93 € / 120,02 KN
Klupska cijena: 13,14 € / 99,00 KN
Opis
Pojedinosti
Mišljenja

Otkrijte zadivljujuću ulogu hrane u povijesti

Autor ove knjige servira povijest svijeta po sasvim novoj recepturi. Hrana, osim što nas doslovno pokreće od pretpovijesti, historijski je čimbenik, počesto posve nevidljiv, utkan u tkivo današnjih društava. No potreba za hranom nije se uvijek olako upražnjavala – ponekad je hrana bitno definirala kako jestivi tako i nejestivi dio svakodnevice, a ponekad je duh vremena (s naglaskom na, u takvim pitanjima uvijek prisutnim, predrasudama) uređivao definiciju jestivog. Tamo gdje naviknuti i užurbani um bez puno umovanja blaguje i opskrbljuje se – u kuhinji, za stolom, na policama trgovina – Standage bocka istražujući i servira priču. Rezultat je velika priča slagana od manjih povijesnih epizoda – priča kroz koju ćemo još jednom proći povijest čovječanstva i sagledati je iz perspektive prehranjivanja i hrane, kao u pravilu presudnih i prešutnih čimbenika, na način na koji to, i pored ispričanih povijesti nacionalnih kuhinja te pojedinih namirnica, još nismo radili.

Zadivljujuća povijest uloge hrane u uzrokovanju, omogućavanju i utjecanju na uzastopne promjene ljudskih društava. Ovo je izvanredna i dobro ispričana priča, krajnje zanemarena dimenzija historije.
Financial Times

Povijest u koju možeš zagristi.
Los Angeles Times

Standage uspijeva naglasiti ključnu ulogu koju hrana i dalje ima u našim životima. Tisuće godina unatrag, izum zemljoradnje oblikovao je rana društva. Danas nas hrana povezuje s globalnim raspravama o trgovini i okolišu.
Washington Post

Standage piše s razumijevanjem i glatko barata anegdotama i opisima… njegov prikaz prijelaza s lovačko-sakupljačkog na sjedilački i zemljoradnički način života remek djelo je sažimanja i tumačenja.
The Guardian

Tom Standage urednik je poslovnih tema u Economistu, a osim Povijesti svijeta u šest čaša i Jestive povijesti čovječanstva, autor je knjiga The Victorian Internet, prema kojoj je snimljen i dokumentarac, te The Turk. Pisao je o znanosti i tehnologiji u brojnim časopisima, medu kojima su Wired, Guardian, Daily Telegraph i New York Times. Živi u Londonu.   
StraniceStranice
279
 
UvezUvez
Meka
 
ŠirinaŠirina
145
 
VisinaVisina
200
 
DebljinaDebljina
23
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789532223286
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…