Info
Kategorije
0
0,00kn
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Beletristika  /  Strani naslovi / 

POVRATAK U BRIDESHEAD

 
 
 
POVRATAK U BRIDESHEAD
POVRATAK U BRIDESHEAD
Super rabat
Kataloški br.: 116681
Cijena: 129,00 KN
Klupska cijena: 69,00 KN
Opis
Pojedinosti
Mišljenja
Romantičan i sumoran uvid u zavodljiv svijet engleske aristokracije.
 

Izvori žudnje i zapreke ljubavi briljantno su prikazane u remek-djelu Evelyna Waugha − romanu koji nas uvlači u blistav i zavodljiv svijet engleskoga plemstva u doba opadanja moći Imperija.

Kroz priču o druženju Charlesa Rydera s Flyteovima, starom katoličkom obitelji, Waugh opisuje propadanje povlaštenoga svijeta svoje mladosti i živo se prisjeća zadovoljstava koja mu je uskratila ratna štednja. Povratak u Brideshead istodobno je romantičan, puten, komičan i ozbiljan te nadilazi Waughove ranije, satirične analize, pokazujući da je zapravo sjetan, lirski romanopisac vrhunske osjećajnosti i pronicljivosti.

Evelyn Waugh (1903. – 1966.), kojega je Time proglasio jednim od najvećih majstora engleske proze stoljeća, autor je nekoliko hvaljenih romana kao i više svezaka životopisa, memoara, putopisa i publicistike. Modern Library uvrstio je tri njegova romana − Šaka prašine, Novinska utrkai Povratak u Brideshead − na popis sto najboljih romana dvadesetoga stoljeća. Na hrvatski su mu jezik do sada prevedena četiri romana: trilogija Počasni mač (koju čine romani Ljudi pod oružjem, Časnici i gospoda i Bezuvjetna predaja) i Voljeni pokojnik. Romanom Povratak u Brideshead postigao je najveću slavu i jedno je od njegovih njačitanijih djela koje je ekranizirano i kao televizijska serija i kao igrani film.

StraniceStranice
365
 
UvezUvez
Meka
 
ŠirinaŠirina
140
 
VisinaVisina
200
 
DebljinaDebljina
28
 
Stanica u kataloguStanica u katalogu
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789531423304
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…