Info
Kategorije
Fiksni tečaj 1 € = 7,53450 KN
0
0,00
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Znanje  /  Povijest i kultura / 

ŠTO GLEDAŠ

 
 
 
ŠTO GLEDAŠ
ŠTO GLEDAŠ
Kataloški br.: 121723
Cijena: 21,11 € / 159,05 KN
Klupska cijena: 6,50 € / 48,97 KN
Opis
Pojedinosti
Mišljenja

Zašto suvremenu umjetnost ili mrzimo ili volimo? I zašto je tako papreno skupa?
Doznajte uz duhovitu i zabavnu povijest umjetnosti – savršen dar za svakog ljubitelja umjetnosti

Pridružite se Willu Gompertzu, uredniku za umjetnost BBC-ja i nekadašnjem direktoru u Tate Gallery, na nevjerojatnom putovanju koje će zauvijek promijeniti vaš način gledanja na umjetnost. Od Monetovih lopoča do van Goghovih suncokreta, od Warholovih limenki juhe do Hirstova morskoga psa u formaldehidu, poslušajte najbolje priče koje stoje iza tih remek-djela, upoznajte umjetnike kakvi su doista bili i otkrijte stvarnu bit moderne umjetnosti.

Što je točno moderna umjetnost? I vrijedi li to išta? U ovoj osvježavajućoj, drskoj i uvijek izravnoj knjizi Što gledaš? postavljaju se pitanja koja se nikada niste usudili postaviti. Naučit ćete da nije sva konceptualna umjetnost smeće, da je Picasso kralj (ali Cézanne je možda bolji), da Pollock nije bez veze, da kubizam nema kubuse i da jedan petogodišnjak doista to ne bi znao napraviti.

Svake godine milijuni posjetitelja muzeja i galerija razmišljaju o modernoj umjetnosti koju imaju priliku vidjeti i u sebi se pitaju: "Je li to umjetnost?" Prepuna nevjerojatnih priča i anegdota, knjiga Što gledaš? zabavna je, ali i poučna jer čitateljima pruža informacije koje će im pomoći da doista shvate suvremenu umjetnost i da uživaju u onome što gledaju.

„Will Gompertz prebire po najpoznatijim svjetskim slikama i opisuje ih na osvježavajući i živopisan način koji ta djela ponovno oživljava.“
The Times

„Temeljno djelo ne samo za ljubitelje nego i za mrzitelje umjetnosti.“
Daily Express

„Energično, opsežno, osvježavajuće i aktualno.“
Observer

„Kad je riječ o demistificiranju moderne umjetnosti, najbolje je početi s Gompertzovim nevjerojatno zabavnim štivom, njegovim anegdotama i izravnim stilom.“
Art Newspaper

„Fascinantno, osvježavajuće, energično. Živahna vožnja kroz pravce moderne umjetnost koja počinje s impresionizmom, a završava s Banksyjem.“
The Scotsman

Will Gompertz godinama surađuje s najpoznatijim svjetskim umjetnicima, direktorima muzeja i galerija, piscima, glazbenicima, glumcima i dizajnerima. Autor je popularnog stand up showa o modernoj umjetnosti, koji je izvodio na edinburškom Fringe Festivalu.
Njujorški Creativity Magazine uvrstio ga je među pedeset najoriginalnijih mislilaca na svijetu. Knjiga Što gledaš? prevedena je na četrnaest jezika. Svoju drugu knjigu Razmišljaj kao umjetnik objavio je 2015. godine.

StraniceStranice
452
 
UvezUvez
Tvrda
 
ŠirinaŠirina
165
 
VisinaVisina
245
 
DebljinaDebljina
30
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789531425445
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…