Info
Kategorije
0
0,00kn
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Znanje  /  Putovanje i odmor / 

JEDRILICOM OKO SVIJETA 2

 
 
 
JEDRILICOM OKO SVIJETA 2
JEDRILICOM OKO SVIJETA 2
Kataloški br.: 122382
Cijena: 159,00 KN
Klupska cijena: 139,00 KN
Opis
Pojedinosti
Mišljenja

Jeste li spremni za plovidbu Tihim oceanom?

 

Nenad Vlahović (59), Hrvat koji je u vlastitom dvorištu sagradio jedrilicu kojom je potom preplovio cijeli svijet, u drugom dijelu dnevničkih zapisa s puta oko svijeta sportskom jedrilicom opisuje putovanje srčane jedrilice Jamnice i svoje živopisne posade od Paname, preko Tihog oceana, do grada Coffs Harboura u Australiji.

 

Na tom se putu punom zanimljivosti susreo s velikom sabljarkom, posada je preživjela inicijaciju pri prelasku preko ekvatora, on pak doživio kratkotrajne trenutke slave na spokojnom i prijateljski nastrojenom Galapagosu, a tad je uspješno i samo “na jedra” prešao najveću morsku dionicu na Jamničinom putu, 3000 nautičkih milja bez kopna, pri čemu je postigao brzinski rekord prevaljenog puta u jednom danu.

U Francuskoj Polineziji ronio je s morskim psima i šarenim koraljnim ribama, dok su na kopnu naišli na raznorazne “bisere”, prekrasne, i manje lijepe, ali i na one prave, s farme bisernica. Na Aitutakiju, otoku stvorenom za ljubav, zamalo je s kćeri njihovog neokrunjenog kralja uplovio u bračnu luku, a na Tongi lakovjerno pao žrtvom neželjena lokalnog napitka kave, no bez trajnih posljedica. Na Fidžiju je prvi put ostao potpuno sam i bez posade. Suočen s dvostrukim pogibeljnim scenarijem – velikom vjerojatnoću da će put morati nastaviti kao samac jedriličar i približavanjem sezone.

Na Novoj Kaledoniji se morao rastati s pernatim članovima posade, dok mui je dolazak u Australiju priskrbio sukob s njihovim krutim vlastima. Nakon prisilnog brzog privikavanja na “prekrasnu” zapadnjačku civilizaciju nužna operacija uha i mnogo slobodnog vremena u čekanju prolaska sezone uragana u Južnom Pacifiku prisilili su ga na privremeni povratak u domovinu.

StraniceStranice
408
 
UvezUvez
Meka
 
ŠirinaŠirina
160
 
VisinaVisina
230
 
DebljinaDebljina
20
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789535609629
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…