Info
Kategorije
0
0,00kn
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Savjetnici / 

ZAŠTO GURAMO GLAVU U PIJESAK

 
 
 
ZAŠTO GURAMO GLAVU U PIJESAK
ZAŠTO GURAMO GLAVU U PIJESAK
Kataloški br.: 122309
Cijena: 99,00 KN
Klupska cijena: 79,00 KN
Opis
Pojedinosti
Mišljenja

Doznajte kako riješiti naizgled nerješivo

Kvaliteta našeg života često ovisi o tome koliko smo spremni i sposobni suočiti se sa stvarnošću, ali i s vlastitim osobinama koje nam pomažu ili odmažu da se u njoj uspješno snalazimo i dobro osjećamo. Uvjereni smo da "glavu u pijesak guraju" samo djeca kad se nečega boje, mladi kad nešto žele izbjeći te svi oni koji nerado razmišljaju o sebi i svijetu u kojem žive. Jednako tako uvjereni smo da odrasli ljudi prihvaćaju provjerene činjenice, suočavaju se s problemima i nastoje ih riješiti. No ipak, u stvarnom životu svi mi povremeno niječemo činjenice i ignoriramo probleme, štiteći se tako od neugodnih, bolnih, teško rješivih ili nerješivih situacija.

Knjiga "Zašto guramo glavu u pijesak?" upoznaje nas s pojavama poricanja, ignoriranja i nijekanja činjenica, zavaravanja i obmanjivanja drugih i sebe te nas uči prepoznavati ta ponašanja. Alati koje nam nudi pomoći će nam da se suočimo s takvim situacijama i prebrodimo ih, ali i da katkad izbjegnemo probleme koje takva ponašanja mogu stvoriti u nekim drugim prilikama.

Mirjana Krizmanić umirovljena je psihologinja i autorica niza uspješnica iz područja popularne psihologije. Četrdesetogodišnji radni vijek ova ugledna znanstvenica i profesorica provela je na Katedri za zdravstvenu i kliničku psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, kojoj je bila jedna od utemeljiteljica. Također je jedna od osnivačica psihološkog savjetovališta na Filozofskom fakultetu i nevladine humanitarne udruge Dobrobit, koja se bavila edukacijom i pružanjem pomoći ratnim stradalnicima.

Zahvaljujući dugogodišnjem znanstvenom i javnom djelovanju, Mirjana Krizmanić je 2009. godine dobila prestižnu nagradu “Zagrepčanka godine” koju Grad Zagreb dodjeljuje svojim građankama koje su pridonijele afirmaciji žena u društvu i javnosti te postigle prepoznatljive rezultate u podizanju kvalitete života građana Zagreba i Hrvatske.

Napisala je cijeli niz uspješnica kao što su: O toleranciji, Jesenji valcer - šetnja sunčanom stranom starenja, A sad... radost i veselje!, A što sad?, Tkanje života, Život s različitima i U ljubavi i bez nje. Tkanje života donijelo joj je 2009. godine Kiklopa za publicističku knjigu godine.

StraniceStranice
160
 
UvezUvez
Meka
 
ŠirinaŠirina
142
 
VisinaVisina
201
 
DebljinaDebljina
15
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789533049441
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…