Info
Kategorije
0
0,00kn
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Beletristika  /  Strani naslovi / 

KRADLJIVAC KAVE

 
 
 
KRADLJIVAC KAVE
KRADLJIVAC KAVE
Super rabat AKCIJA 1+1 GRATIS 30 GODINA KLUBA
Kataloški br.: 123026
Cijena: 139,00 KN
Klupska cijena: 119,00 KN
Opis
Pojedinosti
Mišljenja

Veličanstveno ispričana, nevjerojatna povijesna avantura koja se čita kao najuzbudljiviji krimić

Godina je 1683. Europa je opčinjena novom drogom. Ta se droga zove kava. Iako je izuzetno skupa, posvuda je vrlo tražena, ali monopol na nju u rukama je Turskog carstva. Dugo su Europljani prezirali taj bezbožni napitak i radije pili pivo. No unatoč visokoj cijeni kava osvaja svijet. Londonski filozofi, amsterdamski trgovci začinima i pariški pjesnici okupljaju se u kavanama kako bi uživali u ovom prosvjetiteljskom napitku. Ali kava je skupa, a onoga tko bi ju želio prokrijumčariti iz jemenske Moke očekuje smrtna kazna. Međutim, jedan mladi Englez osmislio je plan kako Turcima ukrasti ta dragocjena zrna. Kako mu je jedan veliki posao upravo propao, odlučio je krenuti na sve ili ništa: uz novčanu podršku istočnoindijske kompanije okupio je tim stručnjaka iz raznih zemalja s namjerom da Turcima ukrade kavu. Ispočetka se čini kao da sve ide glatko, ali kako vrijeme prolazi jasno im je da su se upustili u skoro neizvodiv poduhvat…

Ovaj napeti, avanturistički, povijesni roman toliko je vrsno ispričan da će se svaki čitatelj osjećati kao u kinu. Tom Hillenbrand do sada je pisao uglavnom kriminalističke i znanstvenofantastične romane, a Kradljivac kave prvi mu je povijesni roman. Pisan istovremeno i napeto i eruditski, oduševit će čitatelje brojnim nepoznatim činjenicama iz europskog života toga doba, ali donijeti i veličanstveno ispričanu gotovo nevjerojatnu avanturu.

Kao i svaki dobar povijesni roman, i Kradljivac kave postavlja najvažnija pitanja suvremenog društva: pitanja odnosa prema totalnom nadzoru, globalizaciji, političkim i ekonomskim

smicalicama na štetu naroda... Nesvakidašnja, izvrsno ispripovijedana pustolovina.

Münchner Feuillton

 

Tom Hillenbrand, rođen 1972. godine, studirao je europsku politiku, volontirao u novinarskoj školi i bio je voditelj odjela na internetskom portalu Spiegel Online. Njegovi kulinarski kriminalistički romani prodani su u stotinama tisuća primjeraka i prevedeni na mnoge jezike. Za Zemlju dronova dobio je, između ostaloga, nagradu za najbolji kriminalistički roman godine. Njegovo posljednje objavljeno djelo triler je Hologrammatica.

 

Tom Hillenbrand nije napisao samo napet krimić nego i sjajno istražen, raskošan povijesni roman. Velik užitak za čitanje.

Stern

Prekrasni su opširni opisi boja, mirisa i zvukova Londona, Amsterdama, jemenskog lučkog grada Moke, uličica, tiskara, kavana, knjižara i stanova.

People                 
StraniceStranice
470
 
UvezUvez
Meka
 
ŠirinaŠirina
142
 
VisinaVisina
200
 
DebljinaDebljina
35
 
Stanica u kataloguStanica u katalogu
26
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789531425728
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…