Info
Kategorije
0
0,00kn
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Znanje / 

NJEMAČKI ŽIVOT

 
 
 
NJEMAČKI ŽIVOT
NJEMAČKI ŽIVOT
Kataloški br.: 123547
Cijena: 139,00 KN
Klupska cijena: 119,00 KN
Opis
Pojedinosti
Mišljenja

Životna priča tajnice Hitlerove desne ruke

 

Kako samog sebe i sebi slične vidi običan čovjek u službi nacističkog režima i što iz toga možemo naučiti danas? Brunhilde Pomsel bila je tajnica jednog od najmonstruoznijih zločinaca u ljudskoj povijesti Josepha Goebbelsa, s kojim je bila do posljednjega dana. Njezina ispovijed koju je dala u svojoj 103. godini života nevjerojatna je i ilustrativna. U priči Brunhilde Pomsel – od odrastanja u Berlinu za vrijeme ekonomske krize, dolaska nacista na vlast do ratnih godina, kraja Drugoga svjetskog rata i sudbine u poraću – pratimo razmišljanja običnog građanina koji pred svime zatvara oči, koji samo radi svoj posao. Bez obzira na to što joj prijatelji nestaju, bez obzira na to što se grozi masovnih skupova, ona je cijelo vrijeme bila jedan kotačić opasnoga stroja.

Njemački život jedna je od onih knjiga koja nas se itekako tiče i danas kada iznova gledamo rast populizma u cijelome svijetu, kada iznova svi samo rade i gledaju svoj posao. Kada pripovijeda o svojem životu, Brunhilde priča priču u koju vjeruje, napetu i zanimljivu i kada otkriva i kada skriva, kada ulazi u proturječja i kazuje naizgled nevažne sitnice. Thore D. Hansen na temelju njenih intervjua napisao je veličanstvenu knjigu, podsjetnik da put do pakla svatko popločuje svojim malim nedjelovanjima.

“Čitajući ovu knjigu, moramo se nadati da mi možemo naučiti povijesne lekcije kako ih ona nije htjela naučiti.”
Claire Mulley, Daily Telegraph

“Koliko je relativna njezina percepcija o tome što piše u povijesnim knjigama i o tome što je vjerovala da je doživjela, itekako je vidljivo i u njezinu opisu poslijeratnog razdoblja.” Susanne Hermanski, Süddeutsche Zeitung

“Odlična prilika da sami sebe upoznate i da si postavite važna pitanja.”
Anne-Catherine Simon, Die Presse

StraniceStranice
208
 
UvezUvez
Tvrda
 
ŠirinaŠirina
140
 
VisinaVisina
210
 
DebljinaDebljina
18
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789533580630
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…