Info
Kategorije
0
0,00
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Savjetnici  /  Samopomoć / 

KAKO RADI PSIHODRAMA

 
 
 
KAKO RADI PSIHODRAMA
KAKO RADI PSIHODRAMA
Kataloški br.: 126078
Cijena: 15,79 €
Klupska cijena: 5,90 €
Opis
Pojedinosti
Mišljenja

Koristan vodič kroz terapiju i praksu psihodrame

U uvodu knjige autor nam nudi opću definiciju psihodrame kao „psihoterapijske metode koja kao osnovno sredstvo terapijskog postupka upotrebljava scenske tehnike, odnosno dramsku igru“.
Preko psihodramskih tehnika, kao što su igranje i zamjena uloga, princip zrcaljenja, dvojnik, projekcija budućnosti i solilokvij (unutarnji govor), prema iskustvima autora kao dugogodišnjeg psihodramskog terapeuta, kod pacijenata koji imaju psihičke probleme i smetnje dolazi do značajnih promjena, smanjenja i/ili prestanka simptoma, rasta i razvoja ličnosti, širenja kapaciteta ličnosti, što podrazumijeva opuštenost, veću kreativnost i razvoj autentičnosti te kvalitete pacijentova života.

Pred nama je knjiga koju možemo mirne savjesti i bez pretjerivanja označiti udžbenikom psihodrame. Ova knjiga je, kao udžbenik, vrlo zahtjevna i u tom smislu predstavlja široko i produbljeno znanje osnovnih elemenata i ishodišta relevantnih psihoterapijskih metoda.

Za početnike je tekst zahtjevan, pa ipak, čitanje knjige preporučuje se i njima kao i drugima koje zanima psihoterapija. Knjiga, uz svu svoju zahtjevnost, otkriva što je točno psihodrama i uklanja sve sumnje u vezi s time.

 

Vladimir Milošević psihijatar je i psihodramski terapeut, edukator i supervizor. Radi u Psihijatrijskoj bolnici Idrija u Sloveniji. Voditelj je psihodramske edukacije u Srbiji, Hrvatskoj i u Sloveniji. Voditelj je psihodramskih edukativnih seminara u Belgiji, Italiji, Izraelu, Velikoj Britaniji, Makedoniji, Meksiku, Austriji i Sloveniji… Suosnivač je Saveza psihoterapijskih udruženja Srbije i Instituta za Psihodramu, Beograd. Ujedno je i predsjednik organizacijskog odbora EAP kongresa u Beogradu 2004. godine. Suosnivač je i voditelj International Spring Accademy za psihodramu, koja se od 2010. godine redovno održava u Novigradu. Suosnivač je i voditelj Cross Cultural Training Days (2002. – 2010.) za psihodramu. Član FEPTO (Federation of European Psychodrama Training Organizations), IAGP (International Association for Group Psychotherapy), EAP (European Association for Psychotherapy). Voditelj je radionica i predavač na kongresima IAGP u Londonu, Jeruzalemu, Istanbulu, Rimu i Rovinju. Voditelj je radionica i predavač na EAP i WCP kongresima u Beču, Rimu, Cambridgeu, Beogradu i Zagrebu. Voditelj je kreativnih psihodramskih radionica na Tednu slovenske drame 2009. i 2010. godine. Bio je i konzultant za filmove Projekcije, S druge strane i Muškarci ne plaču. Autor je većeg broja stručnih radova na temu psihoterapije.

StraniceStranice
204
 
UvezUvez
Meka
 
ŠirinaŠirina
165
 
VisinaVisina
240
 
DebljinaDebljina
15
 
Stanica u kataloguStanica u katalogu
67
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789531426749
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…