Info
Kategorije
BESPLATNI TELEFON 0800 10 16UČLANJENJEREGISTRACIJA
0
0,00
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Mali svijet  /  Romani i lektira / 

SLATKI POTOK

 
 
 
SLATKI POTOK
SLATKI POTOK
Kataloški br.: 126284
Cijena: 10,49 €
Klupska cijena: 9,16 €
Opis
Pojedinosti
Mišljenja

Zanimljiv roman o gradskom dječaku koji ljetuje na selu

Dječak Vlado mršav je i nježan pa ga roditelji šalju na ljetne praznike kod strica na selo, da malo ojača. Ondje upoznaje svog jakog i okretnog vršnjaka Milana s kojim se sprijateljuje te s njime otkriva sva čuda i radosti seoskog života i obiteljskog doma. Roman je himna prirodi, živome životu i slobodi življenja na selu. Sretnim završetkom šalje poruku o vrijednosti i značenju dobrih, plemenitih djela, ljubavi i prijateljstva te zajedničkog rada.

MATO LOVRAK rodio se u Velikom Grđevcu kod Bjelovara 8. ožujka 1899. godine, a umro 1974. Kao učitelj radio je 35 go­dina u raznim selima i gradovima. Književnim radom bavio se 40 godina. Najviše djela napisao je za djecu. Bio je član Pedagoško-književnog zbora u Zagrebu.
Autor je romana i zbirki priča: Slatki potok, Vlak u snijegu, Družba Pere Kvržice, Divlji dječak, Francek drugi hrabri, Doka Bedaković, Neprijatelj broj 1, Sretna zemlja, Anka Brazi­lijanka, Micek, Mucek i Dedek, Prijatelji, Naši dječaci, Dječak konzul, Prozor do vrta, De­vetorica hrabrih, Dobra oluja, Iskrica, Zeleni otok, Kad u kući jagode rastu… Mnoga Lo­vrakova djela prevedena su na druge jezike, a romani Vlak u snijegu i Družba Pere Kvrži­ce uvršteni su u lektiru i na mnogim izbori­ma izabrani su za najomiljenije dječje knjige.

StraniceStranice
74
 
UvezUvez
Meka
 
ŠirinaŠirina
125
 
VisinaVisina
190
 
DebljinaDebljina
6
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789531426855
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…