Info
Kategorije
0
0,00
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Mali svijet / 

MATILDA

 
 
 
MATILDA
MATILDA
ROALD DAHL
Super rabat
Kataloški br.: 126748
Cijena: 11,81 €
Klupska cijena: 10,49 €
Opis
Pojedinosti
Mišljenja

Predivan klasik dječje književnosti po kojem je snimljen i holivudski film

Matilda je neobično nadarena i znatiželjna djevojčica. Živi s roditeljima i bratom, koji uopće ne primjećuju njezine sposobnosti i interese. Majka joj vrijeme provodi gledajući TV-sapunice, a otac joj je umišljeni i pokvareni preprodavač rabljenih automobila.
Matildi očajno nedostaju ljubav i prihvaćanje njezine obitelji, pa vrijeme provodi čitajući knjige, nalazeći u tome utjehu. To joj omogućuje da pobjegne u druge i ljepše svjetove, a i da nauči mnoge stvari…
Matilda kreće u školu kasnije od svojih vršnjaka jer su je roditelji zaboravili upisati. Život joj nije lak, a dodatno joj ga zagorčava strašna ravnateljica škole, gospođica Grozobrad, koja muči sve učenike i pritom uživa. No u školi upoznaje i učiteljicu Slatkić koja joj postaje velika potpora u životu. Usto, Matilda će otkriti i svoje nove talente, uz pomoć kojih će uspjeti ispraviti sve nepravde…
Ovaj prekrasan klasik dječje književnosti govori o važnosti čitanja i učenja, prijateljstva i ljubavi, važnosti prihvaćanja sebe i drugih. Djeci će pokazati kako uz pomoć ljubavi, ljubaznosti i pameti mogu pobijediti svaku grubost, glupost i neljubaznost.

Roald Dahl rodio se 1916. godine u Walesu. Jedan je od najuspješnijih i najpoznatijih svjetskih pisaca za djecu, omiljen diljem svijeta. Njegove su knjige prodane u više od 100 milijuna primjeraka i prevedene na više od 50 jezika. Počeo je pisati nakon ozljede kao pilot RAF-a u Drugom svjetskom ratu. Prvi njegov roman bio je Gremlini za Walta Disneyja, po kojem je nastao svjetski uspješan film. Nakon toga je slijedio roman Charlie i tvornica čokolade koji ga je proslavio, a zatim i Matilda, James i divovska breskva, Čarobni prst, Charlie i veliko stakleno dizalo, Fantastični gospodin Fox, Šašavci, BFG i Vještice, za koji je 1983. godine osvojio uglednu književnu nagradu Whitbread Award, te je dobitnik i mnogih svjetskih nagrada za književnost. Prema mnogim njegovim knjigama snimljeni su hit-filmovi (Matilda, Charlie i tvornica čokolade i dr.), a u Londonu se, na West Endu, već godinama uspješno izvodi i mjuzikl Matilda. Pisao je i scenarije, između ostalog i za popularni film Samo dvaput se živi iz serije o najpoznatijem agentu Jamesu Bondu. Poznat je po suradnji s ilustratorom Quentinom Blakeom čije ilustracije krase gotovo sva njegova izdanja. Preminuo je 1990. godine.

Quentin Blake rodio se 1923. godine u Londonu. Proslavio se kao ilustrator knjiga autora Roalda Dahla, a u novije vrijeme njegove se ilustracije mogu naći i u knjigama još jednog proslavljenog dječjeg autora – Davida Walliamsa (Dječak u haljini, Gospodin Gnjus). Njegove su ilustracije dobile brojne nagrade, uključujući nagrade Whitbread Award i Bologna Ragazzi Award. Godine 2020. osvojio je nagradu Hans Christian Andersen, najveće svjetsko priznanje za dječju ilustraciju. Britanska ga je kraljica proglasila vitezom za dostignuća i uspjehe na području ilustracije 2013. godine.

PrevoditeljPrevoditelj
LJILJANA ŠĆURIĆ
 
StraniceStranice
238
 
UvezUvez
Meka
 
ŠirinaŠirina
140
 
VisinaVisina
200
 
DebljinaDebljina
19
 
JezikJezik
Hrvatski
 
Stanica u kataloguStanica u katalogu
80
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789531426930
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…