Info
Kategorije
0
0,00kn
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Priručnici  /  Zdravlje / 

DIJETA PO ARHETIPOVIMA

 
 
 
DIJETA PO ARHETIPOVIMA
DIJETA PO ARHETIPOVIMA
Kataloški br.: 126987
Cijena: 119,00 KN
Klupska cijena: 99,00 KN
Opis
Pojedinosti
Mišljenja

Vratite samopoštovanje i promijenite oblik svojeg tijela
4 tipa žene – 4 dijete – 4 plana prehrane

Promijenite prehrambene navike i živite sretnim i ispunjenim životom!

Radeći s tisućama žena koje su željele smršavjeti i promijeniti oblik svog tijela, svjetski poznata nutricionistica i praktičarka funkcionalne medicine Dana James uočila je neobičan trend: bez obzira na to koliko su se ustrajno držale dijete i plana vježbanja, stari obrasci ponašanja i sumnja u sebe sabotirali su njihov trud. Zašto se to događa? Autorica detaljno objašnjava koji hormoni i koji kemijski procesi uzrokuju skladištenje masnog tkiva na trbuhu, bedrima i bokovima, a oni su itekako ovisni osjećajima. Upravo kroz razumijevanje modela arhetipova možemo proniknuti u srž našeg ženskog bića i osvijestiti uzroke loših i štetnih prehrambenih navika zbog kojih se vrtimo u začaranom krugu nezadovoljstva, frustracije i razočaranosti sobom. U ovom uzbudljivom priručniku autorica predstavlja model arhetipova koji će mnogim ženama otvoriti oči, pomoći da promijene prehrambene navike i žive sretan i ispunjen život. Otkrijte svoj jedinstveni arhetip, pobijedite emocionalno prejedanje i živite u skladu sa svojim pravim JA.
Njegovateljica je uvijek tu da se brine za druge. Ona je draga, brižna i suosjećajna, ali na taj način može zanemariti sebe.
Superžena temelji vlastitu vrijednost na svojim postignućima. Ona je ambiciozna i motivirana, ali njezin posao često joj je važniji od toga kako i koliko jede.
Zavodnica je senzualna, karizmatična i privlačna, ali može postati opsjednuta svojim izgledom do te mjere da razvije nezdrav odnos prema hrani.
Eterični tip jest duhovna i intuitivna žena, ali je preosjetljiva na svoje okruženje pa obično jede kako bi otupjela reakciju na svijet oko sebe.
Način prehrane potrebno je uskladiti s jedinstvenim kemijskim procesima u tijelu, što donosi tjelesnu i duhovnu ravnotežu. Osim nutricionistički potvrđenog plana prehrane za svaki arhetip, knjiga nudi različite korake za psihološku samopomoć, detaljan popis namirnica i dodataka prehrani te opsežan popis stručne literature.

Dana James američka je nutricionistica, praktičarka funkcionalne medicine i kognitivno-bihevioralna psihoterapeutkinja. Njezin je pristup jedinstven i drugačiji, povezuje osjetilno i duhovno, znanstveno i spiritualno – jer hrana i osjećaji neraskidivo su povezani, pri čemu podsvjesne misli i uvjerenja imaju ključnu ulogu u izgradnji samopoštovanja te razvoju određenih prehrambenih navika. Godine 2007. osnovala je Food Coach NYC s misijom da pomogne mnogim ženama koje se uzaludno trude smanjiti tjelesnu težinu. Nakupljanje masnog tkiva uzrokovano je hormonima, upalnim procesima u tijelu, ali i emocionalnim razlozima. Promjenom razina određenih hormona – ponajprije kortizola, estrogena i inzulina – mijenja se i mehanizam pohrane masti. Ono što jedemo nerazdvojno je povezano s onim što mislimo i osjećamo. Osjećaj vlastite vrijednosti ukorijenjen je u našim temeljnim sjećanjima iz djetinjstva, koja je nužno ponovno protumačiti te odbaciti pogrešna uvjerenja o sebi i svojem tijelu. Put pomirenja tjelesnog i emocionalnog nije jednostavan, ali je moguć, posebno uz ovu odličnu knjigu.    
UvezUvez
Meka
 
ŠirinaŠirina
135
 
VisinaVisina
205
 
DebljinaDebljina
25
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789533439099
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…