Info
Kategorije
0
0,00
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Savjetnici / 

POČNI TU GDJE JESI

 
 
 
POČNI TU GDJE JESI
POČNI TU GDJE JESI
PEMA CHODRON
Super rabat
Kataloški br.: 132829
Cijena: 13,26 €
Klupska cijena: 8,00 €
Opis
Pojedinosti
Mišljenja

Vodič za suosjećajan život

Ovo je knjiga o buđenju srca. Ako ste se ikada pitali kako možete probuditi svoje istinsko, suosjećajno srce, ova knjiga poslužit će vam kao vodič.

Svi želimo biti neustrašivi, radosni i živjeti punim plućima. I svi znamo da to nije lako. Svakodnevno nas zasipaju lažnim obećanjima o tome kako možemo poboljšati svoj vlastiti život. Ali Pema Chödrön pokazuje da će sve što činimo uvijek biti površno ako ne proniknemo u bit onoga što jesmo te se doista sprijateljimo sa samim sobom.

U današnje vrijeme, kad mnogi ljudi traže pomoć u suočavanju s vlastitim problemima, a istodobno žele pomoći u ublažavanju patnje koju opažaju oko sebe, stara učenja izložena u ovoj knjizi osobito su poticajna i primjerena. Pema Chödrön u ovom dugovječnom bestseleru iznosi praktične smjernice o tome kako možemo "početi gdje jesmo" – prihvaćati, a ne poricati bolne aspekte svog života.

Ona svoja učenja o suosjećanju temelji na pedeset i devet tradicionalnih izreka ili slogana tibetanskog budizma, kao što su "Uvijek održavaj samo radostan um", "Nemoj da tuđa bol bude temelj tvoje sreće", "Uvijek meditiraj o onome što izaziva zamjeranje" ili "Ne očekuj pljesak".

Radom s ovim sloganima i praksom meditacije knjiga Počni tu gdje jesi pokazuje kako svi možemo razviti hrabrost za rad sa svojom unutarnjom boli te otkriti istinsku radost, blagostanje i samopouzdanje.
 

„ Zahvalna sam svojoj učiteljici, Pemi Chödrön, od koje sam naučila najvažniju i najnužniju lekciju: kako sve više otvarati svoje srce.”
Alice Walker

„Pragmatično i jezgrovito, ova nam knjiga pokazuje kako je naša najveća vrijednost zapravo vlastita ranjivost koju očajnički nastojimo sakriti i zaštititi. Pema Chödrön vodi nas razumijevanju da se, umjesto da se skrivamo od boli svojeg života ili joj se opiremo, možemo naučiti opustiti i prihvatiti situaciju upravo takvom kakva jest.”
Časopis Tantra

„ Pemino duboko iskustvo i svjež pogled na život i učenja poput su planinskog potoka – bistri i duboki.”
Jack Kornfield

Američka budistička redovnica Pema Chödrön među najistaknutijim je svjetskim učenicama Chögyama Trungpea, slavnoga učitelja meditacije. Odlična je i svjetski poznata poznavateljica tibetanskog budizma i tehnika meditacije. Objavila je mnoga djela, kao što su Mjesta koja vas plaše (The Places that Scare You), The Wisdom of No Escape i Kad se sruši svijet, koja su već postala klasici duhovne literature. Ljepota i jednostavnost njezina učenja učinile su od nje jednu od najomiljenijih i najistaknutijih duhovnih autorica suvremenog doba, među budistima, ali i među mnogim drugim čitateljima diljem svijeta. Pema je stalna predavačica u budističkom samostanu Gampu, na otoku Cape Bretonu u kanadskoj pokrajini, Novoj Scotiji, prvome zapadnjačkom tibetanskom samostanu u Sjevernoj Americi.

PrevoditeljPrevoditelj
ALEKSANDRA BARLOVIĆ
 
StraniceStranice
196
 
UvezUvez
Meka
 
ŠirinaŠirina
127
 
VisinaVisina
188
 
DebljinaDebljina
15
 
Stanica u kataloguStanica u katalogu
80
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789531430135
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…