Info
Kategorije
0
0,00kn
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  NOVITETI / 

GLASOVI U TAMI

 
 
 
GLASOVI U TAMI
GLASOVI U TAMI
CARLO LUCARELLI
Novost
Kataloški br.: 132431
Cijena: 99,00 KN
Klupska cijena: 89,90 KN
Opis
Pojedinosti
Mišljenja

Remek-djelo talijanskog noirea: napet i besprijekoran roman, priča o ljubavi i samoći, triler koji vješto dozira emocionalnu napetost i dramske obrate.

Serijski ubojica hara Bolognom. Zovu ga Iguana, jer nakon svakog zločina preuzima identitet žrtve kako bi ušutkao "paklena zvona" što mu odjekuju u ušima. Inspektorica Grazia Negro pokušava mu stati na kraj, a jedini svjedok koji ga može prepoznati slijepi je mladić Simone.

Dok lovac i plijen neprestano izmjenjuju uloge, radnju pratimo čas pozornim i tjeskobnim očima Grazije, čas kroz grozničav i bolan pogled Iguane, ili je, kad je perspektiva Simoneova, doživljavamo kao simfoniju zvukova i glasova, složenu i maštovitu mentalnu arabesku. Grad koji pred našim očima tako poprima oblik guste mreže spletki i opsesija ujedno je nevjerojatan talijanski megalopolis, čarobno kazalište u kojemu ništa nije nemoguće.

"S briljantno psihotičnim negativcem koji zasjenjuje ostale likove i vrtoglavom radnjom koja nikad ne usporava radi pukog fraziranja, ovo je malo remek-djelo talijanskog noira."
Guardian

"Kad jaganjci utihnu na talijanski način."
Il Resto del Carlino

"Nesvakidašnji psihološki triler, pun ljepote i ritma."
Il Messaggero

Carlo Lucarelli (Parma, 1960.) talijanski je pisac noir romana od kojih su mnogi pretočeni u filmove i serije. Osim toga, i povezano s tim, jedno je vrijeme na talijanskoj državnoj televiziji RAI vodio popularnu emisiju o neriješenim zločinima. Pjevao je u post-punk bendu. Uređivao je online književni časopis. Vodio je radionice pisanja u školi u Torinu i u zatvoru u Padovi. Za vlastito je pak pisanje dosad dobio petnaest što talijanskih, što međunarodnih nagrada i priznanja. Živi i radi u Mordanu blizu Bologne.

 

StraniceStranice
216
 
UvezUvez
Tvrda
 
ŠirinaŠirina
153
 
VisinaVisina
235
 
DebljinaDebljina
20
 
Stanica u kataloguStanica u katalogu
32
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789533601571
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…